Daily Express: Закупуването на злато от Русия е "лош знак" за световния мир

Pan.bg 22 май 2019 | 16:27 views (2128) commentaries(12)
img
news.bg


През първото тримесечие на 2019 г. покупките на злато от страна на Русия достигнаха рекордни равнища, което е "лош знак" за световния мир. Това пише британското издание Daily Express, цитирайки ръководителя на изследователския отдел на международната брокерска компания BullionVault Адриан Еш.

В публикацията се посочва, че през първото тримесечие на 2019 г. Русия е увеличила златните си резерви със 145,5 тона, което е с 68 процента повече в сравнение със същия период на 2018 г.

По-рано беше съобщено с позоваване на Световния съвет по златото (World Gold Council, WGC), че за първите три месеца на тази година Москва е закупила 55,3 тона, а общият ѝ резерв възлиза на 2168 тона.

Според Daily Express Москва акумулира златни и валутни резерви едновременно с намаляването на инвестициите в американски ценни книжа, а също така се стреми да намали зависимостта си от американския долар. По този начин Русия се опитва да се защитава от вероятната криза на световната икономика.

"Крупните покупки на злато от правителствата и централните банки рядко са добър знак за световния мир и сътрудничество", цитира вестникът думите на Адриан Еш.

Въпреки това, както добавя изданието, Русия все още остава на пето място в света по общ обем на златни и валутни резерви, а самият благороден метал представлява по-малко от 20 процента от общите ѝ валутни резерви.

Ако обаче Москва продължи да купува злато със същите темпове, тя скоро може да задмине Франция и Италия и да влезе в тройката на страните с най-големи резерви от този метал, като по този начин според експерта Русия ще засили позицията си на световната сцена. Освен това Москва разглеждала златото като средство за ограничаване на властта на САЩ.

"Златното правило гласи: който държи златото, у него е и властта", подчертава Еш.

В същото време Daily Express отбелязва, че САЩ все още са най-големият притежател на злато в света и то със значителна разлика пред останалите, което потвърждава факта за огромното влияние върху световното положение на страните с голям резерв от този благороден метал. Въпреки това, за да може Русия да настигне САЩ по този показател, ще трябва да изкупи цялото злато на пазара през следващите двадесет години.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Е как няма 22 май 2019, 16:50
   
  22
   
  0

  Е как няма да имат най-много злато САЩ,като са присвоили златато на последния руски император. Известно е,че Николай ΙΙ е най-крупният акционер-съосновател на американския Федерален резерв. Сигналът за убийството му идва от американските хазаро-еврейски кръгове,а Троцки и Ленин са само организаторите и наредителите цялото семейство да се изтреби до крак за да няма наследници и претенции по-сетне.

 2. #2
  м да 22 май 2019, 17:35
   
  19
   
  0

  Американците имат оть крадът: немското ,иранско,японско .......,уф забраих то било недемократично и те затуй го зимали.

 3. #3
  КОЗЯК-16 22 май 2019, 17:35
   
  4
   
  17

  "Въпреки това, за да може Русия да настигне САЩ по този показател, ще трябва да изкупи цялото злато на пазара през следващите двадесет години".

  Ха ха ха .....не двадесет, а даже двеста години няма да са достатъчни !!!

 4. #4
  бай Петър 22 май 2019, 17:45
   
  20
   
  2

  #3 КОЗЯК-16, забравяш нещо важно! 50% от златните залежи в Сибир все още не са разработени и никой не знае какво количесто злато ще излезе от там, но няма да е малко, докато в Аляска вече няма нищо!

 5. #5
  Geocom 22 май 2019, 17:54
   
  26
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Отдавна няма злато във федералния резерв на САЩ - само "съхраняват" чуждо злато така че може вече не само да са ги настигнали ами и задминали.

  Та за това са и притесненията на Daily Express че покупките на злато от страна на Русия достигнаха рекордни равнища, което е "лош знак" за световния мир - зелените хартийки отдавна нямат никакво покритие и още по-малко златно.

 6. #6
  Незнайков 22 май 2019, 18:19
   
  20
   
  1

  Интересно, налагането на санкции какъв знак за "световния мир" е?

 7. #7
  popa 22 май 2019, 19:50
   
  15
   
  3

  До Козел–16. Щом запада реве значи работата е зле !!! Скоро американците ще надуят ,,кавала" !!!

 8. #8
  popa 22 май 2019, 19:54
   
  7
   
  2

  До Козел–16. Щом запада реве , работата е зле !!! Скоро американците ще надуят кавала !!!

 9. #9
  КОЗЯК-16 22 май 2019, 20:04
   
  3
   
  14

  Отговор на коментар: #5

  Да бе, нямали никакво покритие зелените хартийки. Затова руските олигарси начело с вожда им путин обръщат всичко крадено от народа им в долари. Както и в луксозни имоти в така уж мразената Америка. Само вий глупендери си бръщолевите тука глупости и си вервате.......

 10. #10
  И затова 22 май 2019, 21:10
   
  14
   
  1

  Отговор на коментар: #9
  И затова Китай прави и невъзможното колкото се може по-бързо да се отърве от зелените гущери и да ги изхарчи в инвестиции. По-малко или по-качествени Китай е продал на САЩ стоки,а е получил хартийки. Само наште дебили не се усещат ,че тия гущери парят на Китай и не се възползват китайците да ни построят нещо инфраструктурно на ниска цена,каквато ЕС,САЩ или който и да било друг не е в състояние да ни предложи.

 11. #11
  Кук 22 май 2019, 21:16
   
  13
   
  2

  RE : #9 КОЗЯК-16 Драги ми , първосигнален, краденото при крадците , е акцентът на Вашия пост. Затова и са послушни предалите парите на тяхната система. А поразровете се, какво става със златото на Германия, което не искат да върнат. А Меркел си го иска вечме 3 мандата.Или вече го няма във съответния форт нокс ?

 12. #12
  касиерката 25 май 2019, 20:39
   
  0
   
  0

  Няма причина да не се ползва злато за разплащания. Отдавна доларите не се разнасят между банките, а само се разменят съобщения за транзакциите. Никой не вижда реалните долари.
  Доларите са се появили, за да не разнасят хората злато, когато търгуват.
  Вече и долари не се разнасят, а се изпращат съобщения по интернет за промяна на баланса на банковите сметки. Няма причина тези сметки да не са в злато.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker