Украйна се оттегля от споразумението за секретна информация на изобретенията от времената на СССР

Pan.bg 24 апр 2019 | 16:57 views (1071) commentaries(2)
img
news.bg


Правителството на Украйна прие решение за оттеглянето на страната от споразумението за неразкриване на секретна информация, свързано с изобретенията от времената на СССР, съобщават руските медии.

Документът е бил подписан на 4 юни 1999 г. между Украйна, Русия, Беларус, Армения, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан и Узбекистан.

Страните се ангажираха да "осигурят режим на секретност по отношение на притежаваната от тях информация за секретни изобретения, (...) създадени в бившия СССР".

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко инструктира правителството да започне процедура за официално оттегляне от учредителните органи на Общността на независимите държави (ОНД), в която водеща е Русия.

Той също така заявил, че Киев "внимателно ще разгледа" всички международни договори, сключени в рамките на ОНД, и ще излезе от онези, в които намери "дори най-малкото несъответствие с националните интереси".

През август 2018 г. беше закрито представителството на Украйна в установените органи на ОНД, като контактите се осъществяват чрез украинското посолство в Минск.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Стайков 25 апр 2019, 07:12
   
  3
   
  0

  И какво от това. Изминали са 20 години, много стари неща вече се знаят, благодарение на търговските разузнавания. След раздялата са създавани нови изобритиния, засекретени от нсяка една страна по споразумението., неззнайни за останалите.

 2. #2
  Geocom 25 апр 2019, 23:39
   
  2
   
  0

  Че то остана ли нещо секретно от преди 30 години - и да е имало те укрите го продадоха по частни канали отдавна. Даже и собствените си секретни неща продадоха къде легално, но повечето нелегално. По времето на идиотите Горбачов и Елцин даже в Русия не остана нищо секретно - всичко замина към запада.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker