Пентагонът: Русия ще използва ядрено оръжие за бърза победа

Pan.bg 14 мар 2019 | 19:14 views (756) commentaries(4)
img fakti.bg


Китайските военни стратези са разработили подобна теория за спечелването на конфликт

Руските военни стратези проучват сериозно възможността за използване на ядрени оръжия в ограничени военни конфликти. Това заяви ръководителят на европейското командване на САЩ генерал Къртис Скапароти, който е и върховен командир на силите на НАТО в Европа, предава руската агенция EA Daily.

„Мисля, че това е част от руската доктрина и техен метод за водене на война", подчерта Скапароти пред Комисията за въоръжените сили в долната камара на Конгреса.

Представители на Пентагона смятат, че Москва обмисля използването на ядрени оръжия за бързи победи над по-слаби съседи, преди американските сили да могат да се намесят в евентуален конфликт.

„Ескалация с цел доминиране – ето така те гледат на нещата. И ако погледнете модернизацията на техните оръжейни системи, мисля, че ще забележите как те могат да бъдат използвани точно за тези цели при определена ескалация. Вярвам, че те наистина се подготвят за това“, заяви американският генерал.

Действащият помощник-министър на отбраната по въпросите на международната сигурност Катрин Уилбарджър отбеляза, че китайските военни стратези са разработили подобна теория за спечелването на конфликт.

„Модернизирането на въоръжените сили на Русия и Китай, съчетано с проблемите, причинени от времето и разстоянието, пред които сме изправени, им дава възможност да действат бързо, да използват това, което обикновено се нарича сценарий на свършен факт. Ако стане ясно, че е налице такъв сценарий, САЩ ще се окажат в неблагоприятна ситуация“, призна Уилбарджър.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Borei 14 мар 2019, 20:09
   
  10
   
  3

  "Представители на Пентагона смятат, че Москва обмисля използването на ядрени оръжия за бързи победи над по-слаби съседи, преди американските сили да могат да се намесят в евентуален конфликт. "

  Тези са толкова добри военни, колкото аз съм Моцарт :)!

  Кой ненормалник иска да използва ядрени оръжия срещу съседи? Я по-добре тези "представители на Пентагона" да се
  замислят, колко изгодно е за тях, бързо да се победят индианците, местното население на Северна Америка с използването на ядрени оръжия!!! "Гениално" от ваша страна, нали?

  „Мисля, че това е част от руската доктрина и техен метод за водене на война" ????
  Ама много сте "умни", военни "стратези" бе? Имате ли поне един семестър военно обучение? И да знаете поне една дума на руски език? А тръгнали да разберат, как мислят руснаците и то на такава сложна тема, като войните!!!!

  Забравете! Вие сте жертви в една война с тях! Има милиони руснаци, които знаят отлично вашият английски език, познават ви и "кътните зъби", там в САЩ, докато при вас няма и един нормален, който да познава добре Русия и народопсихологията й, начините й на война и т.н...

 2. #2
  ком 14 мар 2019, 22:40
   
  1
   
  0

  С неуспех завършва бойното прогнозиране на операция Bear Spear проведено от стратегическото команд. на САЩ.Цел на тренировката моделиране на БЪРЗ ВИСОКОТОЧЕН И ЧАСТИЧЕН ЯДРЕН УДАР ПО РУСИЯ.Едни правят едно други говорят друго чиста хибридност но важен е резултатът от тренировк.-светът в руини,а САЩ и Русия заличени от замята

 3. #3
  volxov5 14 мар 2019, 23:42
   
  1
   
  0

  Русия ще използва ядрено оръжие за бърза победа

  Смях ,Смях и се смеех,като нянките използваха,нещо подобно над Хирошима и Нагасаки.

  Будали!!!

 4. #4
  Geocom 15 мар 2019, 18:50
   
  1
   
  0

  Руските военни стратези проучват сериозно възможността за използване на ядрени оръжия в ограничени военни конфликти.

  Трябва да се поддържа страха от "външния" враг в окупираните територии за да се оправдават все по големите разходи за американско оръжие.

  Русия много ясно заяви кога ще ползва ядрено оръжие - само при нападение срещу нея но тия се правят на ощипани моми че не са го чули.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker