Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/69/312069/74bf115a65c1a2f39cdf27d1d4262688_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Макрон втърди тона за бежанците

Pan.bg 23 юни 2018 | 20:52 views (895) commentaries(3)
img fakti.bg


ЕС ще гради затворени центрове

Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу страни от ЕС, които не желаят да приемат бежанци, предаде в. „Фигаро“.

Промяната в политиката на Елисейския дворец беше обявена на съвместна пресконференция с испанския премиер Педро Санчес.

Двамата лидери се обявиха за създаването на центрове за настаняване от затворен тип в европейските страни, в които пристигат мигрантите. В тези центрове имигрантите ще бъдат проверявани и ще се предоставя убежище на онези, които имат право да претендират за такова, а останалите ще бъдат връщани в родните им страни.

В момента не съществуват такива центрове в Европа, като изключим няколко в Гърция и Италия, които са под ръководството на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

На утрешната среща в Брюксел ще участват лидерите на Франция, Германия, Австрия, България, Гърция, Италия и Испания. Страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) обявиха, че бойкотират срещата.

В петък българският премиер беше изслушан по темата и от народните представители.

Министър-председателят Борисов настоява за незабавни мерки за затваряне на външните граници на ЕС и строг контрол на влизащите, включително и по вътрешните граници. Това ще изисква спешна помощ за страните на първа линия чрез техника, финансови средства и засилено присъствие на ФРОНТЕКС и др.

Друго предложение на българския премиер е да бъдат изградени кризисни центрове за прием на бежанци извън територията на Европа. В тях да се прави преглед на молбите и да се определят тези, които са в действителна нужда от закрила.

Според Бойко Борисов за тази цел е необходимо също ЕС да подпомогне финансово и технологично държавите, в които ще има такива центрове. Българският министър-председател ще настоява да се направи и анализ на вече пристигналите и намиращите се в Европа мигрантски потоци. Необходимо е да се разграничат както нуждаещите се от закрила от икономическите мигранти, така и политиките по отношение на двете групи. По думите на Борисов държавите-членки трябва да поемат отговорност както за кандидатстващите за защита бежанци, така и за мерките, с които да гарантират, че те ще могат да се завърнат по родните си места след края на конфликтите там.

Премиерът Бойко Борисов смята, че нелегалните мигранти без нужда от закрила трябва да бъдат връщани в бърз порядък в родината си или в последната


държава, определена като сигурна, преди да стъпят на територия на ЕС. За това са необходими политически усилия за реадмисионни споразумения с третите държави.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  THUNDER 23 юни 2018, 22:49
   
  6
   
  0

  Пълни глупости !

  Тоя е пълен смешник. Вижте тези два линка :

  Транссексуални бежанци от Африка гости в елисейският дворец.

  https://hiddenlolcdn.com/i/245843.png

  https://hiddenlolcdn.com/v/245842.mp4

 2. #2
  Френски мухльо 24 юни 2018, 08:52
   
  6
   
  1

  Този по-скоро е пълен нещастник. Сбъркан геронтофил живеещ с по-дърта от него бабичка. Всяка тема в която се е намесил води до съсипия. Бежанците, превозвачите и т.н.

 3. #3
  Щукар 24 юни 2018, 08:55
   
  6
   
  1

  Дали баба му не го е пипнала,та го е втвърдил?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker