Борисов се скара с Хекимян, удари по масата и обяви какво ще стане с Истанбулската конвенция

Pan.bg 14 фев 2018 | 20:23 views (3067) commentaries(6)
img
blitz.bg


"Нашият кабинет е и ваш кабинет, защото е на хората." Така приветства министър-председателят Бойко Борисов зрителите по TV в предаването "Питай премиера", което води Антон

Хекимян. Хекимян пожела първо да разнищи въпросите около Истанбулската конвенция.

Като партия и държава всички сме срещу насилието на жени и деца. Приемам, че може да има текст, който тревожи някого. В парламента текста се дебатира и се отхвърля. Патриотите никога не са казвали, че ще подкрепят тази конвенция. Тази конвенция влиза в Конституционния съд, а не в Народното събрание. Винаги съм се съобразявал с всеки един глас и всяко едно настроение, особено когато има църква. Тази конвенция е приета от 47 държави, а ние тук какво поставяме под въпрос? Да членуваме в ЕС. Казвам го като гражданин и премиер: "Ние Истанбулската конвенция ще я приемем само ако има абсолютен консенсус в българското общество", заяви категорично Борисов.

"Нима не знаете как ще завърши един референдум за гей браковете? Българинът е консервативен и ще каже "не", каза той.

"Българската конституция казва "мъж и жена се женят". Няма да правим референдум. Имаме си закони", заключи премиерът.

Борисов и Хекимян влязоха в остър спор заради съдържанието на конвенцията. Премиерът предположи, че водещият не е чел цялата конвенция и едва ли знае какво точно пише там, но Хекимян побърза да го опровергае и да каже, че е изчел всичко.

"Ние се оттегляме, след като БСП, Патриотите и президента са против. След като оценят, че конвенцията срещу насилието е достатъчно важна, ще се върнем на нея", каза Борисов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 14 фев 2018, 20:54
   
  27
   
  3

  "...Тази конвенция е приета от 47 държави, а ние тук какво поставяме под въпрос? Да членуваме в ЕС..."

  Ако ще и цялата галактика да я е приела, какво ме интересува това??? Ни ене искаме да ставаме джендърска страна!!! Баста!
  Да, и от ЕС ще излезем, ако постоянно ни притискат какви да ставаме, какво да правим или да не правим!!! Кои са те? Някакви маймуни, които се мислят за по-умни! Майната им! Ние сме страна с над 1300 годишна история. Какво да слушаме някакви си дебили?


  "Българската конституция казва "мъж и жена се женят". Няма да правим референдум. Имаме си закони", заключи премиерът."

  Ами точно! По нашите закони, не само жените, децата, ами всички са защитени от всякакво насилие! За какво ни е тогава такава конвенция, която дефинира някакви си нови полове и ги защитава и тях? Принуждава ни и ние да узаконим някакви изкуствени полове...
  И да учим децата и на тях...

  Не ни трябва изобщо!!!! Ако ще и цивилизацията на Орион да я е приела....

 2. #2
  Ивайло Найденов 14 фев 2018, 21:03
   
  6
   
  4

  Доколкото разбирам, централната тема в монолога е била Истанбулската конвенция. Това е най-важното събитие в живота на обикновените хора! От сутрин до вечер те четат само тези новини и нищо друго не ги вълнува!

 3. #3
  Умря циганката 14 фев 2018, 21:13
   
  20
   
  1

  Е Хекимян със сигурност е чел конвенцията в оригиналния и текст на английски и затова евентуално взема по-голяма заплата от Боко.Просто повече се е старал и повече е учил,вместо "Киау-мяу" на Боко от залата за карате.Разбра се,че е чел и приложенията и поясненията към нея,а Сатаната там именно е скрит.Боко и леля Цецка в най-добрия случай са чели някакъв сурогат на български.Боко нагло спекулира съ Европейския Съюз,защото тази конвенция е на Съвета на Европа,тоест организация на всички европейски държави без няколко бройки като Казахстан,Ватикана и др.По-важно е не от колко държави е приета,а от колко държави е ратифицирана конвенцията.Със сигурност не е приета от Русия и не е ратифицирана от Великобритания.В Турция като е приета ,то защо само миналата година има убити над 400 жени по семейни причини?Поляците като я приеха с условия,сега си хапят гъза,защото тази конвенция се приема безузсловно,а Боко се прави,че не знае това.Бокоооо,умря циганката дето те хвалеше.

 4. #4
  Чалма или ятаган 14 фев 2018, 21:20
   
  19
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  Мен лично ме вълнува и ми е по-важно и от работата,и от парите,защото става въпрос за децата ми и за фундаментална цивилизационна ценност.От тази конвенция се разбира кои са християни и кои сатанисти и явно идва "Време разделно" - "чалма" или ятаган.

 5. #5
  Дедо Поп 15 фев 2018, 00:02
   
  4
   
  1

  Ами да я приеме като се прави на мъШ.

 6. #6
  Да я приеме бе 15 фев 2018, 01:04
   
  5
   
  1

  Ама ще излети от Мин. съвет със 100 000 яйца в простата тиква. Чупят китки как да я пробутат наглеците долни.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker