Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/NRG1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Започва командно-щабно учение „Енергиен пламък 2011”

Pan.bg 12 ное 2011 | 10:51 views (1586) commentaries(0)
image" alt="img" /> Започва командно-щабно учение „Енергиен пламък 2011”

Многонационално компютърно подпомагано командно-щабно учение „Енергиен пламък 2011” ще се проведе от 14 до 18 ноември в района на Национален военен учебен комплекс „Чаралица”.

Целта на учението е да се повишат способностите на страните от Балканския полуостров в отговор на възникнали регионални кризи в сферата на националната и енергийна сигурност.

По време на многонационалното учение ще се повишат оперативната съвместимост между армиите на страните от Балканския полуостров; координирането на военните операции в многонационална среда; взаимното доверие и разбирателство между участващите страни. Ще се усъвършенстват процедурите по управление и протичане на информацията между и в щабовете.

Предвидено е учението да бъде наблюдавано от представители на Съюзното командване на НАТО по трансформациите.

„Енергиен пламък 2011” обхваща дейности по подготовката и воденето на мироподдържаща операция, като част от водена от НАТО операция в отговор на криза извън зоната за отговорност на Северноатлантическия съюз. Формираните многонационални съвместни оперативни сили CJTF - “ACTIVE FORCE’’, в т.ч. и Балканската многонационална бригада (BMN BDE), съставена от контингенти на държави от Балканския полуостров, се развръща в зона на операция, за да бъде възстановен мира и сигурността в региона.

Участници

В учението ще участват до 200 военнослужещи и цивилни служители от Албания, България, Гърция, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия и Турция. В учението са включени и представители на неправителствените организации Български червен кръст и Държавна агенция за бежанците.

Ръководство

Офицер, планиращ учението е началникът на отбраната на Българската армия генерал Симеон Симеонов. Офицер, провеждащ учението е командващият на Съвместното командване на силите на Българската армия - генерал - лейтенант Атанас Самандов.

Фази на учението

Основните фази за подготовката и провеждане на учението са:

Фаза № 1 – индивидуална и колективна подготовка на участниците;
Фаза № 2 – планиране в отговор на криза;
Фаза № 3 – провеждане на учението;
Фаза № 4 – оценка.

По време на учението е предвидено на 17.11.2011 г. да се проведе Ден за посещение от високопоставени гости и медии.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker