Генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков написа за преживяното под сянката на промените и закона

Pan.bg 12 ное 2011 | 07:06 views (2811) commentaries(0)
img otbrana.com

Казах истината, макар и с риска да загубя приятели. Това посочи генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков при представянето на неговата книга „Под сянката на промените и пагона”. Събитието бе днес в ЦВК. С него бе отбелязана и шестата година от създаваенто на Асоциацията на Сухопътни войски, чийто председател е генералът.


Редакторът бригаден генерал от резерва Иван Мечков определи книгата като биографична, мемоарна и философска. Според него авторът е роден писател. Генералният ми извод от тази книга, подчерта той, е, че през последните 20 години армията бавно и целенасочено се унищожава от политиците, независимо от коя партия са.

Няма да преразказвам написаното. Само ще цитирам едно признание на автора: „Армията ни загуби единствената война в новата ни история – войната със собствените политици. Военните (разбирай генералите) загубиха битката с политиците, защото останаха сами в тази битка. В хода на съкращенията загубиха и последната опора – народа на България.”

Във връзка с годишнината на асоциацията и издаването на книгата бяха получени поздравителни адреси от директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” в МО Иван Иванов, Командването на Сухопътните войски, СОСЗР, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Асоциацията на завършилите колежа на НАТО и др. В залата бяха бившият заместник-министър на отбраната Симеон Николов, началникът на щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Андрей Боцев, генералите от резерва и запаса Иван Добрев, Цветан Тотомиров, Стоян Топалов, Люцкан Люцканов, Ганчо Денев, Вълчо Фотев, Георги Георгиев, Петко Драгоев, Стефан Димитров, Съби Събев и други генерали и офицери.

Генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков обеща в скоро време да излезе на бял свят Алманах за българските Сухопътни войски, както и първата от четирите книги за историята на Сухопътни войски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker