Запасни и резервисти се включиха в честването за Васил Левски

Pan.bg 19 юли 2019 | 10:33 views (263) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

Над 20 организации и дружества на СОСЗР пристигнаха вчера в Карлово, за да участват в отбелязването на 182-годишнина от рождението на Васил Левски. Тържествата са под патронажа на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев.

Традицонната среща на запасни и резервисти се провежда по инициатива и по покана на Общинската организация „Васил Левски“ в Карлово. В залата на Военния клуб председателят полковник от запаса Антон Мерудийски поздрави участниците и връчи на секретаря на организацията майор от запаса Стефан Груев поздравителен адрес във връзка с неговата 60-годишнина. Юбилярът бе поздравен и от Общинската организация в Стара Загора с председател подполковник от запаса Веселин Ангелов. Всички организации и дружества, които уважиха проявата, получиха специално подготвени и подписани благодарствени адреси от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и полк. Мерудийски. Сред тях бяха запасните и резервистите от Костенец, Тетевен, Троян, Ямбол, Пловдив, Панагюрище, Смолян, Рудозем, Раковски, Стара Загора, Калофер, Пазарджик, София и, разбира се, дружествата и клубвете на Общинската организация в Карлово. Участници получиха и най-новата стихосбирка на председателя на Общинската организация в Ямбол подполковник от запаса Димитър Димитров „Белият конник“.

За пореден път бе направено предложението преди всеки конгрес на СОСЗР в София да се организира и провежда шествие на съюзните знамена. Това е традиция от нашата история и сме длъжни да я възродим, подчерта майор от запаса Стефан Груев. Майор от запаса Благовест Пандурски, председател на Общинската организация в Тетевен, пое ангажимента да постави този въпрос на първото заседание на ЦС н СОСЗР.

На площад „20 юли“ се проведе традиционният празничен концерт на художествени състави на СОСЗР. Той започна с рецитал на стихове за Васил Левски от децата на старшина Димитър Нанков от 61-ва Стрямска механизирана бригада Борко и Марин. Аплодисментите на жителите и гостите на Карлово събраха още колективът за стари градски песни „Зорница“ от с. Дъбене, Мария Давидова за изпълнението на стихотворението на подполковник от запаса Димитър Димитров „Клетва“, народните певици Маринка Георгиева и Радка Иванова, певческата група от Костенец с чаровната Светлана Ангелова, формациите от Калофер и дружество „Майор Стефан Мазаков“. Всички участници получиха грамоти от кмета д-р Емил Кабаиванов. Концертът бе организиран със съдействието на Военния клуб с началник подполковник от запаса Веселин
Ангелов и подкрепата на Общината и 61-ва Стрямска механизирана бригада.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker