Културен ден по време на съвместната подготовка “Platinum Lion 19”

Pan.bg 15 юли 2019 | 13:36 views (209) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://landforce.armf.bg/

На 13 юли, при много добра организация от страна на домакините – Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведоха състезания по теглене на въже, преобръщане на гума и най-добър пехотен отбор.

В състезанието „теглене на въже“ за време 1 минута победител е отборът на Грузия, второто място зае отборът на Румъния, трети – на България.

В състезанието „преобръщане на гума“ победител e редник Джак Ван Грайзен от отбора на САЩ, второто място зае редник Джорджин Лусиан от отбора на Румъния, трети е редник Расте Шеху от Албания.

В състезанието „най-добър пехотен отбор“ победител е отборът на Албания, второто място зае отборът на морската пехота на САЩ, трети е отборът на България. В това състезание се излъчиха и индивидуални победители от Албания и морската пехота на САЩ.

Спортната надпревара започна с бягане 1 километър и стрелба от три положения (легнал, прав и на колене). Особенното при формиране на общото време е, че при попадение в белия сектор на мишената се приспадат 5 секунди, а за всяко попадение в черния правоъгълник – 3 секунди.

Програмата на културния ден завърши с концерт в театъра на учебен полигон „Ново село“ с изпълнения на духовия оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и фолклорен ансамбъл „Веселяци”, съставен от участници в съвместната подготовка.

Специални поздравления и пожелания за бъдещи творчески постижения и успехи към оркестъра и диригента – капитан Цветан Василев, пожела заместник-командирът на Единния център за начална подготовка полковник Марин Господинов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker