Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/190706090745-164x92.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Как и защо готвят армията на САЩ за война под земята

Pan.bg 06 юли 2019 | 10:59 views (434) commentaries(0)
img https://pogled.info/svetoven/kak-i-zashto-gotvyat-armiyata-na-sasht-za-voina-pod-zemyata.106387


/Поглед.инфо/ Американската армия харчи значителни ресурси и сили, за да подготви войници за възможни военни операции под земята. Факт е, че подземната среда сега значително снижава технологичното превъзходство на САЩ, съобщава се в статия на RealClearDefence.

Борбата под земята може да се проведе в почти всяка страна, а задачата на армията е да се подготви за битки с всички възможни противници, споменати в Националната стратегия за отбрана от 2018 г., включително Русия, Китай, Иран, Северна Корея, обяснява авторът, анализатор по националната сигурност в американската армия Джеремая Роузман. Тя може да бъде не само в специализирани военни съоръжения, но и в различни селски тунели, пещерни комплекси, промишлени бункери, градски канализационни системи.

Проблемът е, че практически няма конкретни указания от страна на Министерството на отбраната, определящи действията на американската армия под земята: има разпръснати споменавания в наръчниците за обектите на градската среда - метрото, канализацията, мазетата. Първият документ за подземната война излезе в края на 2017 г .: той се нарича „Обучение на малки единици в подземни среди“.

Сега тактически с подземно обучение се занимава по-специално една от най-големите военни бази „Форт Беннинг“, която се нарича Център за обучение и подобряване на бойните умения на армията на САЩ. Според публикацията войниците се обучават в лабиринти, изградени от морски контейнери, които имитират тунели. Тактически подземни учения на САЩ се провеждат заедно с партньори, например, по време на упражненията Juniper Cobra в Израел.

По отношение на финансирането публикацията обявява сумата от 572 милиона щатски долара. По-голямата част от парите ще бъдат изразходвани за закупуване на оборудване. Например, има нужда от инструменти, за да може армията да създаде свои собствени тунели под земята, а обичайните пушки са прекалено тежки, за да бъдат използвани в тези условия: нужни са компактни автомати с фенерчета.

На връзката се обръща специално решение: като решение се разглежда смарт-радиото MPU5, въз основа на което може да се изгради специална мобилна мрежа за свързване на войниците с командира, който може да следи движенията им под земята. Необходими са също специални дихателни апарати, интелигентна оптика с инфрачервени камери.

Роботите могат да поемат част от бойните мисии под земята, пише анализаторът. Те могат да осигурят защита на войниците, осведоменост за ситуацията и, в някои случаи, огнево прикритие. Също
така, на роботи може да се повери логистиката и откриването на химически заплахи.

„Изключително важно е да се вземат предвид психологическите последици от боевете под земята, в тъмни и изолирани пространства, за войниците. За да се обучи персонала и да се разработи тактика въз основа на това, обобщава авторът.

Превод: В.Сергеев

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Новости ВПК


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker