На база 15-годишни отношения, въоръжените сили на Великобритания възложиха нов рамков договор на Rheinmetall за пехотните боеприпаси

Pan.bg 05 юли 2019 | 13:56 views (613) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
rheinmetall.com

На 6 юни 2019 г. Rheinmetall AG and Defence Equipment и британската агенция за обществени поръчки в областта на отбраната, подписаха ново рамково споразумение, за повторна доставка на пехотни боеприпаси. Рамковото споразумение е за доставки за снаряди с контактен взривател, боеприпаси и гранати през следващите 5-7 години и има прогнозна стойност от 100 милиона евро.

Rheinmetall продължава да разширява ролята си на основен доставчик на боеприпаси. Само преди няколко дни r холандските въоръжени сили подновиха споразумението за снабдяването с боеприпаси от комmанията базирана в Дюселдорф, което бе продължено до края на 2030 г.

Договорът, който бе подновен с британските органи за възлагане на обществени поръчки, прави от Rheinmetall предпочитан доставчик на 25 типа пехотни боеприпаси, произведени в 4 производствени обекта в Германия и Швейцария.

Симон Валенсия, търговски директор на Rheinmetall Weapon and Munitions UK, коментира „Щастливи сме да можем да подновим дългогодишното си споразумение за доставка с МО на Обединеното кралство и да предоставим на британските въоръжени сили висококачествени, надеждни продукти, които са доказани както оперативно, така и в обучението за последните 15 години. Този нов договор предоставя на британското МО висока ефективност на похарчените пари и продължаващото доверие в гарантираното снабдяването с боеприпаси. МО на Обединеното кралство е ключов стратегически партньор за Rheinmetall и този нов договор подкрепя непрекъснатия растеж на Rheinmetall във Великобритания.

Понастоящем Defence Equipment and Support (DE&S) е процес на договаряне на портфейл от рамкови споразумения с отбранителни доставчици, за да се даде възможност за повторно закупуване на боеприпаси намиращи се на въоръжение. Договорът с Rheinmetall Defense е първият договор, който DE&S е съгласувал с индустрията за боеприпаси по рамкови условия и отбелязва положителна промяна в начина, по който МО на Великобритания се ангажира с промишлеността.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker