Американски план за отразяване на ядрената атака на Русия

Pan.bg 05 юли 2019 | 06:33 views (469) commentaries(3)
img
pan.bg
САЩ имат подробен план за действие, насочен към защитата на Америка в случай на ядрен удар от Русия. Това каза началникът на Генералния щаб на ВВС на САЩ Дейвид Голдфайн пред Daily Express. Ръководителят на Генералния щаб на военновъздушните сили на САЩ разкри подробности за план, предназначен да защити САЩ от "ядрения Армагедон", организиран от Русия. В случай, че Москва реши да използва своя ядрен потенциал срещу Съединените щати, Пентагонът трябва само да извърши три "безотказни" операции, последвани от незабележим удар от атомните подводници, което ще доведе противника "до пълно подчинение". Според генерала планът на Пентагона в случай на ядрена атака от Русия включва няколко етапа. Първата част от плана предвижда пълноценна пълномащабна атака, която САЩ ще проведат заедно със съюзниците си от НАТО. Този "отговор" ще включва използването на всички авиационни, разузнавателни, кибернетични, космически и специални операции и т.н. Голдфайн обяснил, че има три червени бутона на телефона си, които ще „светнат“ в случай на такъв сценарий. С помощта на първия бутон той ще се свърже с ръководителя на европейското командване на американските въоръжени сили и ще вдигне във въздуха военновъздушните сили на САЩ и НАТО, която ще прехване руските МБР. С втория бутон Голдфайн ще се свърже с шефа на Северното командване на въоръжените сили на САЩ, за да се предприемат ответни действия на територията на Съединените щати с помощта на наземни противоракети създадени по "модерна американска технология". С третия бутон ще бъде установена комуникация с командващия на американското Стратегическо командване, след което ще се определи какъв вид контраатака може да се извърши в отговор на агресията. Генералът подчертал, че макар да е казвал всичко в хронологичен ред, всички тези действия трябва да се извършат почти едновременно. А атомните подводници, "които незабелязано ще дадат разрушителен залп от подводно полжение", ще завършат американската контраатака.Всички тези действия трябва да доведат до това, че противникът атакуващ САЩ ще "трябва да се подчини".
Източник и илюстрация: topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Geocom 05 юли 2019, 10:07
   
  6
   
  3

  С помощта на първия бутон той ще се свърже с ръководителя на европейското командване на американските въоръжени сили и ще вдигне във въздуха военновъздушните сили на САЩ и НАТО, която ще прехване руските МБР.

  Задължително ли е да си олигофрен за да станеш висш офицер в армията на САЩ?

  И как ВВС на НАТО в Европа ще прихванат МВР на Русия летящи през северния полюс? Как изобщо самолет може да прихване бойната глава на МВР?

 2. #2
  Чумаво време 05 юли 2019, 16:49
   
  2
   
  2

  Ти си дудни, че всички са олигофрени (бе теб, конечно).
  Нека са олигофрени.
  А как - почакай - може и да видиш.

 3. #3
  Geocom 05 юли 2019, 19:07
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Със сигурност няма да видя как самолет прихваща бойната глава на МБР на 7000 км. разстояние и 200-300 км височина защото е невъзможно, но заради такива олигофрени на власт няма да сме живи за да спорим след това.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker