"Суперумна" пушка за всеки американски боец

Pan.bg 03 юли 2019 | 06:58 views (2037) commentaries(3)
img
pan.bg
В обозримо бъдеще американските войски ще бъдат въоръжени със "суперинтелигентни" автоматични оръжия, които ще заменят пушката M4 / M16. Наскоро американският сайт military.com публикува материал, в който се посочва, че Министерството на отбраната на САЩ е пуснало техническо задание за прототипи на модерни автоматични оръжия в рамките на програмата NGSW-Fire Control. Остава тайна, дали NGSW-FC ще бъде самостоятелен проект за оръжие, или ще стане „суперумен“ аксесоар за съществуващите автоматични оръжия, създадени в рамките на проекта Next Generation Squad Weapons (NGSW). В същото време всички елементи в техническите спецификации за бъдещите оръжия засягат само мерниковия комплекс. Американските военни очакват, че новостта "ще увеличи скоростта за прицелване на разстояние до шестстотин метра или повече, като същевременно ще запази способността да се води бой на близки разстояния". Сред другите параметри, представени пред NGSW-FC, са: коригиращ комплекс на точката на прицелване, който отчита разстоянието до целта, условията на околната среда, балистиката на оръжието и патрона; правителствения балистичен калкулатор (Government Ballistic Software — Small Arms); безжичната комуникация, която ще предава цялата оперативна информация за хода на боя; кабелен порт за приемане / предаване на данни и актуализиране на софтуера; времето за активиране на системата да е до 1s, захранването да е на конвенционална батерия AA, CR123 или CR2032. Освен това в техническото задание се посочва, че военните имат право да поискат още: по-усъвършенствани възможности на видеокамерата, например разпознаване на обекти и дори на лица; въвеждане на система за стабилизиране на оръжието, система за измерване на скоростта на вятъра и възможност за извършване на необходимите корекции в балистичния калкулатор; висока устойчивост на удари по конструкцията, например лещи, устойчиви на физическо въздействие с хидрофобно покритие. Американските военни планират, че компаниите, които кандидатстват за държавни поръчки, ще потвърдят готовността си за тяхното изпълнение до ноември тази година. След това ще бъдат избрани две фирми-изпълнителки за сглобяване на първите действащи прототипи.
Източник и илюстрация: super-orujie.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Мелодия Тодорска 03 юли 2019, 09:13
   
  7
   
  2

  В един момент суперумната пушка ще каже на военния:- Я, чакай малко да си оправя грима и да си почина,че ми е топло от толкова стрелба. Иди някъде,като си почистя очилата и съм готова,ще ти се обадя.

 2. #2
  Незнаен 03 юли 2019, 10:37
   
  3
   
  0

  Бъкел не разбирам от оръжия, обаче превода на "Government Ballistic Software" като "правителствения балистичен калкулатор" почти ми пресече кафето.

 3. #3
  Лари 04 юли 2019, 08:54
   
  2
   
  0

  Когато ти е тъп войника, и умна пушка да му дадеш все тая !!
  САЩ се чудят каква простотия да измислят

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker