John Cockerill Defense демонстрира симулаторни решения за снижаване на разходите за обучение и тренировка за екипажи на куполи за новите бойни машини

Pan.bg 02 юли 2019 | 15:00 views (1038) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"



John Cockerill Defense организира тридневна демонстрация на симулатори за куполи за бронирани бойни машини. Белгийската компания, която предлага своите куполи от серията 3000 като част от цялостното решение за модернизация на българските Сухопътни войски, предостави на военни, журналисти и граждани възможността да изпробват нейната симулаторна техника и да станат част от виртуални бойни действия.

„В съвременната отбранителна среда куполът се е превърнал в сърцевината на модерните бронирани машини – неговите способности са от решаващо значение както за възможността на военнослужещите да изпълнят успешно своите задължения, така и за това тяхната безопасност да бъде гарантирана“ заяви Беър Мидкиф, вицепрезидент "Продажби и маркетинг" за Централна и Източна Европа в John Cockerill Defense. По думите му придобиването на нова техника за армията следва да бъде съпътствано и от подходящи програми за обучение и тренировки, така че личният състав да изпълнява успешно всеки тип мисия.

„Отличен метод за обучение, който дава усещане за участие в реално сражение, но същевременно е финансово изгоден и гъвкав като възможности за подготовка при разнообразни условия и за широк спектър от мисии, е използването на симулатори. John Cockerill Defense разработва, интегрира и провежда подобни обучения на своите симулатори Agueris®, които предоставят ефективни решения при подготовка на личния състав за експлоатиране на техниката в реална среда и за осъществяване на нейната поддръжка на местно ниво“ допълни Мидкиф по време на демонстрацията в Централния военен клуб в София. Той изтъкна, че подготовката на симулатори не само пести сериозен ресурс, но и дава повече възможности, тъй като на една симулаторна станция могат да бъдат проведени различни типове обучения и симулации – от бойни действия с бронирана машина с вариращ калибър до подготовка на механици, които ще отговарят за ремонта и поддръжката на куполите в реална среда.

Компанията Agueris, 100% собственост на John Cockerill Defense, е специализирана в разработването симулаторни решения за обучение и тренировка на екипажи на бойни машини и танкове. Компанията има 1,5 млрд. долара годишен оборот, а 50% от продажбите са в сектор "Отбрана". Компанията работи с най-големите производители на сухопътна, авиационна и военноморска техника. Има няколко варианта на изпълнение:
- стационални - в помещение се разпологат станции за командир, за мерач и за механик-водач. В една зала може да
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >




има до 4 такива комплекта, за да се симулират действията на взвод от 4 машини
- мобилни - тези 4 комплекта са поместени в каросерията на ТИР или в контейнери и позволяват обучение и тренировка на място при потребителя в полеви условия
- "машината става симулатор" - системата се интегрира в реална бойна машина и дава най-реалистична представа за способностите й, разположението на превключвателите и ръчките на отделните системи и начините за боравене с тях.

Един симулатор може да пресъздаде куполи на различни машини, промените са само софтуерни.

Има и симулатори за обучение по техническа поддръжка на машините.

Използването на симулатори дава огромни предимства - в началния период на обучение допусканите грешки не са фатални, икономисват се ресурси и няма износване на машината, безопасността е 100%. В същото време джойстикът за управление е 100% като реалния в машината, а симулацията на тъч-скрийните е максимална. Така обучаемите не придобиват различни и вредни навици и преминаването на реална бойна машина не представлява трудност.

John Cockerill Defense прилага своята философия за гъвкавост и мултифункционалност при методите за тренировки и обучения и при дизайна и производството на куполи и оръжейни системи. Компанията развива своите продукти на модулен принцип, така че да позволява на въоръжените сили да променят и надграждат способностите на купола според променящата се отбранителна среда и индивидуалните потребности за всяка мисия. Добре обучен екипаж може да подготви машината за по-малко от половин час и лесно да я модифицира например от 30-mm въоръжение на 40-mm. Оръжейните системи и куполите с марка Cockerill® са проектирани така, че да гарантират високо качество и гъвкавост по време на целия жизнен цикъл от 30 до 50 г. Куполите и оръжейните системи на компанията покриват спектър на въоръжение от 25 до 105 mm. Общата модулна база, която позволява адаптивност във въоръжението, допринася за оптимизация на разходите и за допълнителна оперативна гъвкавост. Системите позволяват 360° видимост, а нивото на защита стига до ниво 5 по стандарта на НАТО STANAG 4569.

John Cockerill Defense предлага куполите от серията 3000 на Patria (за машините AMV) и NEXTER (за машините VBCI) за проекта за модернизация на българските Сухопътни войски с нови бронирани машини 8х8. Компанията работи с представители на българската индустрия от години, като е установила трайни местни партньорства.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


John Cockerill Defense демонстрира симулаторни решения за снижаване на разходите за обучение и тренировка за екипажи на куполи за новите бойни машини

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker