Най-новата общинска организация на СОСЗР получи знаме

Pan.bg 29 юни 2019 | 10:31 views (205) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

Председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков връчи вчера съюзно знаме на Общинската организация в Тополовград. Ритуалът се проведе в присъствието на почти всички членове на местната структура, който са представители на армията, МВР, сужбите за сигурност, както и асоциирани цивилни граждани.

Знамето получи и обеща да го пази чисто и неопетнено председателят на организацията подполковник от запаса Добрин Бакалов. Това е най-младата общинска структура на СОСЗР в сраната. Създадена е на 4 април т.г. в състав от 30 души, но за няколко месеца е нараснала почти двойно. Главната й задача е обединение на местните хора, които порявяват интерес към проблемите на националната сигурност и отбраната. Основните усилия са насочени към военно-патриотичното възпитание на учениците, съхраняването и популяризирането на българската история и бойната ни слава. За граничното градче в Сакар планина това е от съществено значение.

Ген. Стойков и неговият заместник полк. Кънчо Киров запознаха участниците в ритуала със задачите, които решава СОСЗР. Запасните и резервистите в Тополовград проявиха готовност да участват активно във Втория национален събор на запасното войнство, който ще се проведе на 14 и 15 септември в местността „Крънска кория“ край Казанлък, както и предишния ден в конференцията по актуални въпроси на развитието на Въоръжените си сили, която също ще бъде в столицата на Розовата долина.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker