Хората, машините и генералите в учението Strike Back-19/"Ответен удар-19" (ГОЛЯМА НОВОСЕЛСКА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 07 юни 2019 | 19:11 views (12651) commentaries(2)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
Ново село
„Националното учение с международно участие Strike Back 2019 е едно от серията учения, провеждани това лято в Югоизточна Европа, с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. То дава възможност за усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво“ заяви в приветствието си бриг. ген. Кузмов. Той подчерта, че общите усилия на всички ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от армиите на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ за водене на бойни действия, както и повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при изпълнението на съвместни задачи в многонационален мащаб.

„Най-новият момент от учението през тази година е съчетаването на два вида бойни действия - отбрана и настъпление. Отбраната ще бъде мобилна, а настъплението от движение. Участието в такъв вид многонационално учение е показател на това как можем да водим съвместни операции за осигуряване сигурността на региона“ допълни бриг. ген. Костадин Кузмов.

Директорът на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България генерал-майор Иван Лалов отбеляза, че на Учебен полигон „Ново село“ е развърната националната структура за ръководство и контрол, която осъществява непрекъсната връзка и координация с ръководствата на ученията, с ГД „Гранична полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Агенция „Митници“, за организация на придвижването на военна техника и личен състав на територията на страната от участващите страни в ученията. Представители на 30-и отряд за контрол на придвижването, от състава на Съвместното командване на силите, осъществяват безпрепятствено преминаване през всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

По време на официалната церемония беше организиран статичен показ на бойна техника от състава на формированията на страните-участнички. Бр. ген. Констадин Кузмов и ген.-майор Иван Лалов се здрависаха и разговаряха със всеки от екипажите на показаните машини – Bradley M2/M3 от СВ на САЩ в Европа; ОБТ Leopard-2HEL (Leopard-2A6) от 22 батальон на СВ на Гърция, ОБТ Т-72Б от СВ на България, БТР-60ПБ МД1. Представителите на Албания и Северна Македония бяха строени пред български машини Hummer с куполна 7,62 mm картечница.

Детайли:
Някой гений на логистичното осигуряване беше облякъл танкистите от 2-и танков батальон на Центъра за подготовка на спеациалисти-Сливен в чисто нови ЗЕЛЕНИ гащиризони, които според
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
военнослужещите меко казано са неудобни и запарват.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Хората, машините и генералите в учението Strike Back-19/"Ответен удар-19" (ГОЛЯМА НОВОСЕЛСКА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/24 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  ВВСар 11 юни 2019, 09:24
   
  4
   
  6

  Тия синьо-зелените защо са облечени в тези смешни дрехи? Дрехи нямащи нищо общо с шапките им. Армия!

 2. #2
  N..KOSTOV 11 юни 2019, 11:59
   
  10
   
  2

  Доста срамно е, че сме още с танкове Т-72, които дори не са модернизирани и БТР-60. Долните болшевишки мастии от ГЕРБ въобще не им пука, че сме с гнусните съветски антики. Некадърни са, както всички комунисти и нямаме силна икономика, която да ни даде възможност за по широкообхватна модернизация. Тези гръцките Леопарди са доста модерни. 170 бройки имат от тях. Манафите пък ще се обзаведат с 250 броя Алтай, който също е доста модерна машина. Планират до 1000 броя да ги доведат. Ние просто сме на светлинни години от истината. Като ги гледам тези какъв танков парк имат. Румънците ще купуват Леопард А7. Унгарците вече поръчаха 44 броя от тази версия на Леопард. Ние нищо. Някаква малка, частична модернизациика на Т.72 ще правим. Обаче природонаселението пак гласува за Бойка или Курнелий.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker