Запасни от 17 страни се събраха в името на мира

Pan.bg 24 май 2019 | 12:53 views (222) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Светлозар Стоянов

Хуманитарна акция с международно участие „Мисия на мира и дружбата – 100 години от завършване на Първата световна война: поуки и съвременност” се проведе със съдействието на Министерство на отбраната в Централния военен клуб. Акцията бе по инициатива на Международния консултативен клуб на организациите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а домакин на събитието бе СОСЗР.
В конференцията се включиха 34 чуждестранни гости от 17 страни от Европа и Азия. Сред тях бяха и президентът на Международния консултативен комитет на организациите на офицерите от запаса и резерва Александър Каншин, президентът на Световната федерация на ветераните ДАн-Виго Бертрун, ръководители на чуждестранни организации и военно-патриотични структури. По време на конференцията секретариатът на Комитета се обедини около становището, че с организирането и провеждането на международната хуманитарната акция ще привлече нови организации от различни страни на офицерите от резерва и запаса. Амбицията на Комитета е да продължи да бъде един от основните гаранти политиците да не допуснат Трета световна война.
Нашата страна беше представена от председателя на СОЗСР о.з. генерал Златан Стойков, ръководители на военно-патриотични организации, представители на държавни институции, диплонатическия корпус, историци, сред които и акад. Георги Марков.
Конференцията приключи с приемане на Заключителен документ и награждаване на най-изявените в дейността си участници. Последва церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на Незнайния войн.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker