Курсанти от НВУ „Васил Левски” черпят опит от 42-ри механизиран батальон – Ямбол

Pan.bg 23 май 2019 | 09:26 views (358) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://landforce.armf.bg

От 21 май, курсанти третокурсници от Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново усъвършенстват индивидуална подготовка и лидерски умения по време на войсковия си стаж в 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада.
Бъдещите офицери бяха посрещнати от командира на батальона подполковник Ивайло Иванов, който изрази както своята, така и на целия личен състав готовност за съдействие в предстоящите възложени задачи в индивидуалното им задание. За времето на стажа те са назначени на длъжности, в съответствие със специализациите, по които се обучават във факултет ”Общовойскови” на университета.
В продължение на две седмици, при престоя си във военното формирование, бъдещите офицери ще имат възможността непосредствено да се запознаят с войсковото ежедневие, с организацията и провеждането на учебно-бойната дейност и с подготовката за участие в многонационални учения. Курсантите ще проследят мероприятия и действия, свързани с подготовката на военнослужещите в полеви условия и провеждането на тактически занятия с бойни стрелби на механизираните отделения и ротно тактико- специално учение на Учебен център „Победа”.
„В своето изграждане като офицери във военния университет е изключително важно да добиете и изградите положителна и реалистична представа за войсковия живот. Добре дошли! ” – приветства курсантите подполковник Иванов при срещата си с тях, като посочи още: „В дните сред нас присъствайте, наблюдавайте, но най-вече активно участвайте в подготовката и провеждането на занятията – имате възможност да покажете това, което сте научили в университета и съответно да го приложите тук.”
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker