Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Българската армия дава равен старт и възможности за развитие на младите хора

Pan.bg 16 апр 2019 | 18:34 views (1240) commentaries(2)
img
Пресцентър МО

До този момент националната информационна кампания „Бъди войник“ премина през седем града в страната и представи Българската армия на хиляди хора, които имаха възможност да видят образци от нашето въоръжение и техника, както и да се запознаят с професията на военнослужещите. Това каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев днес, 16 април, по време на пресконференция в Ямбол по повод кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Той заяви, че кампанията привлича на своите събития основно млади хора, които проявяват интерес към военната служба, което дава надежда и увереност за бъдещето на Българската армия.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев представи данни от началото на кампанията „Бъди войник“ и акцентира върху нейните цели и задачи. За обявените 185 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски документи са подали 478 кандидати. „Това е съотношение 2.5 за едно място. Успяхме да обърнем негативната тенденция. За сравнение през изминалата година съотношението е били 1 към 1, за 2017 г. е било и по-ниско“, подчерта генерал-лейтенант Илиев. и допълни, че в момента са обявени още 4 конкурса за Военноморските сили, Националната гвардейска част, 68-ма бригада „Специални сили“ и Стационарната КИС за общо 232 войнишки длъжности.

Генерал-лейтенант Илиев заяви, че стабилните доходи, кариерното развитие и сигурността са важни показатели при решението на хората да влязат в редовете на армията. „На първо място обаче, винаги трябва да стои моралният избор за служба в интерес на обществото и ако младите хора припознаят себе си в тази кауза, тяхното място е при нас в Българската армия“, подчерта заместник-началникът на отбраната. Той подчерта, че Българската армия е институцията, която интегрира хора от различни социални групи в името на една кауза – защита на националните интереси. „Това е институцията, в която те имат равен старт, възможности за развитие при еднакви условия, а личностната реализация зависи само от индивидуалните знания и умения и от стремежа към самоусъвършенстване“, допълни още генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол и старши на войскови район "Кабиле" подполковник Ивайло Иванов представи програмата от статичния и динамичен показ предвиден за 18 август, когато кампанията „Бъди войник“ гостува в Ямбол. На статичния показ гражданите ще могат да разгледат основни образци въоръжение и техника, а
динамичният показ предвижда демонстрация на специализиран ръкопашен бой и на тактически действия в градски условия.

В пресконференцията участваха и началникът на гарнизон Ямбол и командир на Авиобаза Безмер подполковник Милен Димитров, както и началникът на Военно окръжие-Ямбол подполковник Валери Христов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  QAA 16 апр 2019, 21:00
   
  5
   
  0

  „Бъди войник“ = Пунта Мара, за превод търсете Бойко Борисов (винету)

 2. #2
  ГАДИНКА ЖИВКОВА 17 апр 2019, 06:54
   
  5
   
  0

  Във ВВС-ООД ЧЕРВЕНИТЕ калинки сме ВИНАГИ С ПРЕДИМСТВО!

  "Нас червеното знаме роди ни,

  нас не ще ни уплаши смъртта -

  ние сме на всеки километър(7-ми етаж МО_2)

  и така - до края на света.  Пада другарят в смъртен бой,

  пада за теб, свобода,

  за да изгрее и стане той

  малка червена звезда.  Нас далечни победи ни викат,

  нас ни чака в зори радостта -

  ние сме на всеки километър

  и така - до края на света."

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker