Учения и стрелби в дъжд и кал

Pan.bg 15 апр 2019 | 09:58 views (454) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор: Цончо Драгански

При трудни и бързо променящи се метеорологични условия през миналата седмица на „Корен” продължава полевото лагерно обучение на артилерийски и формирования от Сухопътните войски. В кал и дъжд те провеждат комплексни занятия, тактически учения, бойни стрелби, изпълняват огневи задачи и участват в управление на огъня на групата. На полигона са дивизиони от 4-ти артилерийски полк, самоходните дивизиони 2С-1 от 61-ва и 2-ра бригада, разузнавателни групи от батальон ISTAR на 61-ва бригада и 1-ви разузнавателен батальон, модул за санитарна обработка от 38-и батальон за ЯХБЗиE. В логистичното осигуряване в помощ са и военнослужещи от 110-и полк. Началник на лагерния сбор е командирът на 4-ти полк полковник Лъчезар Мишев.
В рамките на 5 денонощия протича започналото в сряда тактическо учение с бойни стрелби на артилерийския дивизион с командир подполковник Стоичко Белишки от 4-ти полк. В учението участва тактически и реактивният дизион с командир подполковник Недялко Киров от състава на 4-ти полк.
Полевото лагерно обучение ще завърши през тази седмица с тренировка по стрелба и управление на огъня на артилерията на СВ. Тя ще бъде ръководена от полковник Петър Кръстанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker