Запасни и резервисти се поклониха пред паметта на Георги Бенковски

Pan.bg 15 апр 2019 | 09:11 views (375) commentaries(0)
img Ние разглеждаме запасното войнство, като партньор на Министерството на отбраната, каза директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ Иво Антонов по време на срещата с председателите на общински и районни организации на СОСЗР.

Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

Представителна група на СОСЗР положи днес цветя на лобното място на водача на Априлското въстание Георги Бенковски в местността Костина край Рибарица. За това историческо място говориха председателят на Общинската организация на СОСЗР в Тетевен майор от запаса Благовест Пандурски и секретарят на ЦКК полковник от запаса Кирил Парапанов. Тук на 12 май 1876 година е предаден и убит Георги Бенковски. Причакан в засада в мъглата и мрака на вечерта, той е прострелян от 16 дебнещите турски заптиета опитвайки се да прекоси мост на река Костина.

Преди това в оздравителен комплекс „Здравец“ се проведе среща на централното ръководство на Съюза с председателите на общинските и районните организации. Целта е да повишим активността и управленската ефективност на нашите кадри, посочи в доклада си главният секретар на СОСЗР полковник от запаса Павел Станев. Ние разглеждаме запасното войнство, като партньор на Министерството на отбраната, каза директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ Иво Антонов. Той отговори на редица въпроси и призова за конкретни предложения за подобряване на нормативната база, която урежда взамоотношенията на СОСЗР с министерството, военните клубове, началниците на гарнизони и командирите на военни формирования. В дискусията се очерта необходимостта от конкретна работа с местната власт, за да могат общинските и районните организации да провеждат активна военно-патриотични дейност. Бяха посочени много положителни примери в това отношение, като тези във Варна, Тетевен, Шабла, Горна Оряховица, Несебър и др.

Председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков благодари за подкрепата от страна на Министерството на отбраната. Той съобщи, че министър Красимир Каракачанов лично се ангажра с подготовката и провеждането на Втория национален събор на запасното войнство, който ще се проведе на 13, 14 и 15 септември т.г. в местността „Крънска кория“ край Казанлък. С министъра са проведени конкретни разговори и по различни проблеми на запасното войнство, като ползване на помещения за офиси на структурите и възможностите на социалните кухни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker