Шумен е шестият град от кампанията „Бъди войник“

Pan.bg 09 апр 2019 | 10:55 views (375) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg''

image


„Целите на кампанията „Бъди войник“ са да привлечем кандидати за военна служба, да поставим армията във фокуса на общественото внимание и третата, може би най-трудната и важна цел, е патриотичното възпитание на младите българи“. Това каза заместник-командирът на Военноморските сили (ВМС) флотилен адмирал Георги Пенев днес, 8 април, на брифинг по повод предстоящото събитие от националната информационна кампания „Бъди войник“ в град Шумен. В своето експозе той акцентира на обявените от ВМС места за военнослужещи – 75 за гарнизон Варна и 25 за гарнизон Бургас.

Заместник-командирът на ВМС покани гражданите и гостите на Шумен днес, 9 април, от 16.00 ч. пред зала „Арена Шумен“, където ще могат да видят образци военна техника, въоръжение и оборудване. Сред най-атрактивните са хеликоптер „Пантер“ и лодка тип „Зодиак“, които са на въоръжение във Военноморските сили, гаубици, зенитни установки и минохвъргачка от състава на Сухопътните войски и бронираната машина „Пустинна котка“ на служба „Военна полиция“.

По същото време ще бъде разкрита информационна борса за набиране на войници и матроси за Въоръжените сили. От 17.00 ч. ще започне динамичен показ с въоръжение и техника. В 18.00 ч. ще бъде представено бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк, което е спасено от плен от подп. Марин Куцаров.

На събитията ще присъстват началникът на политическия кабинет Илия Налбантов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев.

В 18.00 ч. във фоайето на залата ще бъде открити две фотоизложби: „Победа и … погромъ. Величие и … падение” и „100 години от завръщането на знамето на 19-ти пехотен Шуменски полк”.

Концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили в зала „Арена Шумен“ ще започне в 18.30 ч. с възстановка „Спасяване от плен и представяне на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк – май 1919“. Със свои изпълнения в концерта ще участват още Орлин Горанов, Росица Кирилова, както и клуб за народни танци „Задявка”, танцова формация „Танцувалня” и Крисияна Ивайлова.

Събитието ще завърши в 20.30 ч. с народни танци пред зала „Арена Шумен”.

Вход свободен! Заповядайте!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker