Обсъждаха реформирането на 68 бригада в Съвместно командване за специални операции

Pan.bg 16 мар 2019 | 09:32 views (673) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"

Завърши двудневният сбор на командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, който се проведе в хотел „Хармония” – Пампорово, съобщават от формированието.

Основния акцент на темите, обсъждани по време на сбора беше насочен към планираното реформиране на 68 бригада Специални сили в Съвместно Командване за Специални Операции. Бяха дискутирани проблемите и задачите свързани с преминаването към такава структура, необходимостта от взаимодействие с останалите командвания на видове въоръжени сили.

Теми на дискусия още бяха планирането, програмирането, бюджетирането, изпълнението и отчета в отбранителните програми на министерството на отбраната и конкретно в бригадата, бъдещото изпълнение на редица обществени поръчки за закупуване на техника и екипировка за оборудване на тактическите групи за Специални операции. Допълнително бяха разисквани въпроси, свързани с разузнавателните служби и службите за сигурност на страната. Подробна лекция за взаимодействието и сътрудничеството на бригадата със служба „Военна информация“ в мисиите в чужбина изнесе гост-лектора от службата подполковник Антон Ташков.

В сбора взеха участие офицерите от командването на бригадата, началниците на отделения и служби в управлението на бригадата, командването на батальоните и командирите на самостоятелните военни формирования.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker