Увеличават заплатата на американските войници

Pan.bg 21 сеп 2018 | 20:39 views (865) commentaries(0)
img fakti.bg


Сенатът на САЩ одобри законопроект за 854 милиарда долара, с които ще финансират отбраната на САЩ и множество цивилни правителствени агенции за следващата година. Пакетът от мерки осигурява най-голямото увеличение на заплатите при военните за почти десетилетие.

Депутатите гласуваха с огромно мнозинство мащабния финансов пакет, който включва 675 милиарда долара за департамента по отбраната и увеличава военното заплащане с 2.6 на сто, което е най-голямото увеличение на заплатите за девет години. Законопроектът също така одобрява разходите за здравеопазване и услуги, образование, включително 5% увеличение за агенциите, част от Националните институти по здравеопазване.

След като сенаторите одобриха законопроекта, мярката отива в Камарата, където депутатите се очаква да я гласуват следващата седмица. Законопроектът обаче не включва обещаната стена от президента Доналд Тръмп по границата между САЩ и Мексико. Депутатите заявиха, че предпочитат да решат проблема след изборите на 6 ноември. Тръмп заплаши да затвори правителството на 1 октомври, ако не получи парите, които иска, за да построи стената. Ветото обаче може да доведе до спиране работата на правителството седмици преди изборите. Това също би забавило и увеличаването на разходите за военните, което е едно от обещанията на Тръмп.

В кампанията за президентските избори през 2016 година Тръмп обеща да построи стена, която каза, че Мексико ще финансира. Мексико обаче отказа и вместо това президентът трябваше да се обърне към Конгреса, за да осигури средствата. Депутатите предоставиха тази година 1 млрд. и половина за физически прегради и свързаните с тях технологии. Общите разходи обаче възлизат на над 24 милиарда долара. Белият дом още не е посочил дали Тръмп ще подпише законопроекта, ако бъде одобрен и от Конгреса, предаде БНР.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker