The National Interest: Пентагонът признал сериозен недостатък на американската армия

Pan.bg 19 юни 2018 | 12:09 views (890) commentaries(0)
img
blitz.bg


Вражеските ракети трябвало да бъдат унищожавани още преди старта им

Американското военно издание The National Interest разказа за сериозен недостатък на армията на САЩ – тя няма необходимата защита от междуконтинентални балистични ракети. NI се позовава на изказване на шефа на Стратегическото командване на Пентагона генерал Джон Хайтън.

Хайтън е убеден, че Щатите трябва да създадат система за борба с руските и с китайските ракети още преди старта им. Потенциалните противници преуспели в значителна степен да напреднат в разработката на оръжия с отчитане на особеностите на американската противоракетна отбрана.

Според генерала, броят на ракетите и техните поразяващи възможности продължават да растат и това повишава изискванията към техническия потенциал за противопоставяне от американската ПРО.

Генерал Хайтън счита, че опасността от съвременни ракети е толкова голяма и само активните опити за техния прехват се оказва недостатъчен. След разпадането на СССР никой не можел да противостои на САЩ, но сега Вашингтон е бива да игнорира нарасналия военен потенциал на другите страни.

Инвестирайки само в активни средства за ПРО САЩ не могат да постигнат успех, признава генерал Хайтън. Америка следва да укрепва и да интегрира всички аспекти, включително ликвидиране на вражеските ракети още преди те да стартират.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker