KADEX 2018: Казастан поръча още брониран имашини Arlan

Pan.bg 28 май 2018 | 12:12 views (1040) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Казахстан съобщи, че в рамките на изложението за отбранителни технологии "Казахстанско отбранително изложение 2018" (KADEX 2018) в Астана, е договорил с производителяа Kazakhstan Paramount Engineering (KPE) "нова и значима поръчка" за Arlan MRAP. Съобщението идва след като министърът на отбранителната и космическа индустрия на Казахстан Бейбут Атамкулов каза на местните медии на 14 май, че страната е получила досега 60 машини тип Arlan, като очаква още 30 машини.

KPE, която на KADEX 2018 показва за пръв път свой собствен лек механичен купол, монтиран на Arlan, заяви, че е започнала да работи по новата поръчка, като по-нататъшни доставки на Arlan се очакват през 2018-19 г.

На снимката: Казахстан е договорил "нова и значима поръчка" за автомобилите Arlan MRAP, според производителя KPE. Източник: KPE
image

Първите Arlan бяха предадени на казахстанските въоръжени сили през август 2016 г., а вариант за специалните сили бе доставен в края на 2017 г. Различни варианти на Arlan вече се използват активно от Министерството на отбраната и правоохранителните органи на Казастан.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker