Япония получи още 4 машини Bushmaster

Pan.bg 28 май 2018 | 11:57 views (736) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Япония е приела доставка на втора партида от четири бронирани машини Bushmaster 4x4 за Японските сухопътни сили за самоотбрана (JGSDF), от производителя Thales Australia, която съобщи за това на 24 май 2018 г.. Компанията е построила и доставила преди време 4 Bushmaster на JGSDF, през 2014 г., на цена около 3,6 милиона AUD (2,7 милиона щатски долара). По това време служител на японското министерство на отбраната (МО) заявява, че машините Bushmaster са били придобити, за да предоставят сухопътен транспорт на японски граждани ако се наложи да бъдат евакуирани в чужбина, в случай на извънредна ситуация, природна или предизвикана от човека. И 8-те Bushmaster са във вариантът за мобилност на пехотата, в койтопревозват 8 войници, шофьор и командир в монококов корпус от изцяло заварени стоманени брони.

V-образното дъно на корпуса осигурява защита от експлозия от фугасна мина или импровизирано взривно устройство, съдържащо 9,5 kg TNT, взривено под всяко колело или под централната част на превозното средство. Горната част на корпуса осигурява балистична защита срещу 5,56 мм и 7,62 мм сферични боеприпаси за НАТО от дистанция 30 м и 81 мм фрагменти на дистанция от 5 м.

На снимката: JGSDF получи втора партида от 4 бронирани машини Bushmaster 4x4 от Австралия. Източник: Thales Australia
image

Около 1 052 Bushmaster са предадени на Австралийската армия, като има и други продажби - в Нидерландия (106), Обединеното кралство (30), Нова Зеландия (5), Ямайка (12), Индонезия (4), Фиджи (10) и Япония (8). Последната доставка за JGSDF, направена в средата на май, бе показана в Токио през януари 2018 г. по време на срещите между японския премиер Шинц Абе и неговия австралийски колега Малкълм Търнбул, в който бе постигнато споразумение за "по-дълбоко и по-широко" сътрудничество.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker