Кинжалният удар на „Искандер“

Pan.bg 05 мар 2018 | 04:33 views (1149) commentaries(1)
img
pik.bg/

Руските въоръжени сили получиха авиационният ракетен комплекс „Кинжал“, това съобщи президентът Владимир Путин в послание към Федералното събрание, пише руският вестник “Известия“. „Сърцето“ на новата система – това е хиперзвукова ракета, която е способна да изпълнява сложни маневри, поясни държавният глава, като по неговите думи ракетата има възможност да поразява цели на разстояние до две хиляди километра. Армията е започнала тестовете на ракетите на първи декември миналата година в Южния военен окръг.

По словата на експертите, в рамките на речта на президента е била показана и въздушна версия на наземната тактическа ракетна система „Искандер“. Новото оръжие разполага със свързвуков старт и при това се отнася към отбранителното въоръжение, отбелязва руското издание.

Вестникът пише още, че по време на представянето е показано и видео с пускане при учебни условия на ракета „Кинжал“. Според Дмитрий Корнев, главен редактор на интернет проекта Military Russia, на записа се вижда, че под „корпуса на Миг-31 се вижда модифицирана аеробалистична ракета от серията 9М723 от установката „Искандер“. Той разкри още, че предната част на ракетата е опростена и има няколко стеснения. Но новата ракета се различава от своя предшественик също така и по променена задна част, където е поставена и специална капачка, която по думите на Корнев явно защитава двигателя при свръхзвуковата скорост, тъй като след изстрелването на ракетата от самолета капачката се е отделила.

Фокус
adnow
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Теодоси Димитров 05 мар 2018, 13:19
   
  0
   
  0

  ПАН, когато има грешки в статиите от други сайтове, които помествате тук, не е зле да ги редактирате. Думата "авиационен" в първото изречение трябва да е с кратък член. И още нещо - "Искандер" е оперативно-тактически ракетен комплекс, а не тактически. Има голяма разлика.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker