Индийската армия ще получи нови автомати, картечници и снайперистки пушки

Pan.bg 14 фев 2018 | 15:20 views (850) commentaries(0)
img
Съветът за аквизиция на отбраната или (Defence Acquisition Council, DAC) към индийското министерство на отбраната се съгласи да отпусне 2,4 млрд. US$ за ново стрелково оръжие, съобщава Warspot като цитира defenseworld.

Закупуване на нови оръжия ще се проведе по процедурата (Fast Track Procedure, FTP), който включва оферти и определяне на победител в рамките на една година след искането за представяне на предложенията. От Министерството на отбраната се посочва, че новото стрелково оръжие е предназначено преди всичко за частите, разположени в граничните райони.

Военното министерство не разкрива обемите на предстоящите покупки, като посочва само разпределените суми. Така че, за автоматите, които ще произвеждат фабрика Ordnance Factory и "частни“ индийски компании са планирани 1,9 млрд. US$. Закупуването на леки картечници ще струва на военния бюджет на 283 млн. US$, на снайпери - 152 млн. US$.

Министерството на отбраната на Индия не споменава модела на закупеното оръжие. В същото време през май миналата година, израелска компания IWI и индийсската Punj Lloyd на обявиха строителството на оръжеен завод в Maланпере (щата Мадхя Прадеш). В новото съвместно предприятие се предвижда да бъдат произведени пушките X95, Tavor и Galil, както и картечниците Negev. От компанията IWI многократно са заявявали, че оръжията, произведени в Индия ще бъдат предлагани и за експорт, но основен клиент ще бъде Министерството на отбраната на Индия, което в момента търси наследник за замяна на пушката INSAS.

М. ГЕНОВ
Източник: defenseworld
Снимка: © DAC
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker