МВМС 2019 - Брегови разузнавателен комплекс "опакован" в компактен модул

Pan.bg 13 юли 2019 | 21:15 views (1020) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"На МВМС-2019 калужският приборостроителен завод "Тайфун" (част от концерна "Моринфосистема-Агат") представи бреговия комплекс за надводно и въздушно наблюдение "Монолит-Б" с модулен дизайн. Комплексът се транспортира лесно, пасва на различни шасита, бързо се разгръща и може да функционира както в самоходен, така и в стационарен вариант.

"Монолит-Б" е създаден за откриване и проследяване на надводни и въздушни цели на големи разстояния. Активният радар на комплекса е способен да открива цели на далечина до 500 км, пасивният - до 750 км.

Дмитрий Кушнерев, заместник-генералният директор на завода по иновациите заяви, че комплексът е реализиран като част от "контейнерна идеология".
"Размерите на комплекса са съпоставими с 20-футов контейнер. Ако е необходимо, ние бързо ще повдигнем контейнера с кран и ще го прехвърлим на друго шаси. Искате КАМАЗ? Ще монтираме на КАМАЗ. Искате MAN? Ще го монтираме на MAN" заяви заместник-генералният директор на завода.

Разузнавателният комплекс "Монолит-Б" може да се използва и без шаси, като стационарен разузнавателен пункт. В самоходното изпълнение екипажът на комплекса е 5 души. Във возим и стационарен вариант - 4 души.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МВМС 2019 - Брегови разузнавателен комплекс "опакован" в компактен модул

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker