България губи 7 млн. евро по програмата за рибарство

Pan.bg 05 юли 2019 | 12:24 views (251) commentaries(1)
img
dnes.dir.bg


Десислава Танева незабавно е отстранила Юлиян Марков, шеф на дирекция “Морско дело и рибарство”

България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. заради забавени процедури от Управляващия орган на програмата.

В писмо Европейската комисия уведомява България, че бюджетът на програмата ще бъде намален на 106 млн. евро заради неизпълнение на проекти и неуспешно усвояване на бюджета, съобщи "24 часа".

Министърът на земеделието Десислава Танева е уволнила незабавно Юлиян Марков, управлявал дирекция "Морско дело и рибарство" в земеделското ведомство. Новината за отстраняването бе потвърдена от негови подчинени, които твърдят, че шефът им е демонстрирал изключително близки връзки и отношения с предишния земеделски министър Румен Порожанов.

Марков е бил начело на важната за бизнеса структура "Морско дело и рибарство" през последните две години, която е отговорна за прилагането на мерките по рибарската програма. Бенефициенти обаче споделят, че точно в този период има огромно забавяне при обявяването на мерките, неизпълнение на графика и липса на диалог и контакт с Управляващия орган на програмата.

Според източници от Министерството на земеделието, след светкавичното уволнение на Юлиян Марков министър Десислава Танева е назначила Стоян Котов, на когото било възложено да се преодолее спешно закъснението с договарянето и разплащанията. Експерти стартират и срещи, на които бенефициентите ще получат информация и разяснения по предстоящите приеми, за да бъдат избегнати трудности при кандидатстването. Ще се оптимизират и сроковете за оценка на проектите и договаряне на средства, достигащи повече от 85% от бюджета на ПМДР до края на 2019 г. Ще се съкратят и сроковете за обработката на подадените искания за плащане.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  чух 05 юли 2019, 15:19
   
  2
   
  0

  От кога се мъча с тази програма за рибарство.....само ако знаете...

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker