Френски разузнавателен кораб в Черно море

Pan.bg 04 юли 2019 | 11:41 views (174) commentaries(0)
img Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

След британския есминец и канадската фрегата, в акваторията на Черно море навлезе още един военен кораб на НАТО – френския разузнавателен Dupuy de Lôm. За това съобщава сайтът Bosphorus Observer, който следи за преминаването на кораби през пролива Босфор.

По всяка вероятност френският кораб ще се присъедини към започналите на 1 юли военно-морско учение на НАТО Sea Breeze 2019. В учението участват около 30 кораба и 30 летателни апарати. Това не е първото ‚посещение‘ на Черно море – през 2014 е бил на два пъти, а през 2015 – един път.

Корабът е проектиран и построен специално за водене на радиоелектронно разузнаване в интерес на DRM (Управление на военното разузнаване на Франция). Основната му задача е да прехваща и анализира всички типове сигнали, в това число и получени с помощта на спътници, включително съобщения по електронната поща и разговори по мобилни телефони.

Радиоелектронното оборудване включва две навигационни РЛС, станция за спътникова връзка, станция за предупреждение за радиолокационно облъчване и идентификация, радио- и радиотехническо разузнаване.

Големият разузнавателен кораб Dupuy de Lôme (А759) е приет на въоръжение на 23 юни 2006 г.

Пълната му водоизместимост е 3600 тона, дължина - 101,75 м.,ширина - 15,85, скорост – 16 възела и далечина на плаването - 6300 мили.

Екипажът се състои от общо 118 човека (8 офицери, 26 моряка и 84 специалисти).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker