Германските ВМС получиха първата фрегата клас F125 с повече от година закъснение

Pan.bg 20 юни 2019 | 23:45 views (835) commentaries(9)
img
pan.bg
Германският флот официално въведе в строя лидерната фрегата от новия клас F125 Baden-Wurttemberg. Според Naval Today, тържествената церемония се е състояла в понеделник, 17 юни, в присъствието на министъра на отбраната на страната Урсула фон дер Лайен. Baden-Wurttemberg усилва германския флот осем години след като ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) бе избран за главен изпълнител за доставката на четири фрегати с водоизместване от 7000 t, предназначени да заменят осемте фрегати клас Bremen, от които в германския флот са останали само два кораба. Първата фрегата от новото поколение бе заложена през ноември 2011 г. и бе спусната на вода през декември 2013 г. Четири години по-късно, през декември 2017 г., корабостроителите предадоха Baden-Wurttemberg на германския флот, но клиентът върна кораба на производителя, за да отстрани всички установени недостатъци. Подробности за дефектите не бяха разкрити, но пресата спомена за проблеми със софтуера и оборудването на командния център. В допълнение, фрегатата получи крен от 1.3 градуса на десния борд. "Работата по грешките" продължи повече от година. Според TKMS, вторият кораб от серията, Nordrhein-Westfalen, ще бъде доставен на германския флот до края на тази година. Двете останали фрегати е планирано да преминат към флота през следващите две години. Първоначално беше планирано Nordrhein-Westfalen да бъде пусната в експлоатация през 2018 г., а третият и четвъртият кораб от серията - през 2019 г. Водоизместването на фрегатите от клас F125 е 7200 t, дължината на корпуса е 149,52 m, ширината е 18,8 m, а газенето е 5 m. Газотурбинната енергийна установка позволява на кораба да достигне скорост до 26 възела. Далечината на плаването е 4000 мили. Екипажът - 120 души, плюс допълнително настаняване на 70 морски пехотинци. Корабът е въоръжен със 127-mm артилерийска установка Otobreda, две 27-mm зенитноартилерийски установки MLG 27, противокорабни ракети Harpoon, зенитни ракети RAM, пет 12.7-mm картечници и два 324-mm тритръбни торпедни апарата. На борда са базирани и два многоцелеви хеликоптера NH90 и четири надуваеми лодки с твърд корпус тип RIB.
Източник и илюстрации: flot.com и Naval Today

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Германските ВМС получиха първата фрегата клас F125 с повече от година закъснение

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Ghost_ 21 юни 2019, 19:23
   
  0
   
  1

  Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли?

  Фрегата със 7200 т. водоизместване, а няма никакво ПЛО ... както няма и нормален сонар, разбира се!
  Радарът е прекрасен (TRS-4D) с обсег 250 км, а т.нар. зенитни ракети са с обсег 9 (ДЕВЕТ) км!
  Пълно недоносче, съвсем като малкото си братче K130 Braunschweig!

  Явно при проектирането това чудо се е залагало като миротворчески, а не като боен съд. Само че окупацията от 2014 г. показа на Европа, че е малко рано да отписват армиите си, превръщайки ги в "сини каски".

  А най-забавното е, че същите фирми произвели това недоносче, съумяват да произведат такава тежка фрегата, като клас El Radii (MEKO 200AN).

 2. #2
  юс юс юс юр брейн 23 юни 2019, 23:02
   
  1
   
  0

  Освен това харпунчетата му са бавни, а на евроатлантиците им трябват мощни въоръжения за да направят ново Косово, Сирия, Либия, Ирак и т.н.
  Вярно е със сини каски цветни революции трудно се поддържат.

 3. #3
  Ghost_ 24 юни 2019, 02:28
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Да беше прочел, преди да се "изсереш" - Harpoon-ите са временно решение, до пристигането на RBS15 Mk IV Gungnir.

  Но за второто си прав - малки зелени човечета не се спират със "сини каски", а със здрав юмрук и мощен тупаник!
  Повечето държави в Европа бързо я разбраха тази поука, ние още умуваме ...

 4. #4
  Перо Деформеро 24 юни 2019, 14:51
   
  0
   
  0

  Естествено, че са проектирани са миротворчески операции, Ghost_. Германците си го признават без бой. При тях дългите лагове при придобиване на даден тип ВиТ води до такива "покупки", които изглеждат излишни. С MKS180, ако изобщо потегли като проект, ще получат и "мощен тупаник".

 5. #5
  юс юс юс юр брейн 24 юни 2019, 18:56
   
  1
   
  0

  Ghost_че, четенето е хубаво нещо, четенето с разбиране е още по-добре (за който го може).
  Та по ред на нещата:
  1. Никъде горе не пише за замяна, в първия си пост ти също не пишеш, после ли го прочете.
  2. Пиша, че Харпуните са бавни, а РБС15(та даже и марк4) на сайта на СААБ не и пише скоростта, но ако се съди по изтипосаната картинка (облик като на стара РБС15) нищо не говори (затъпен носов обтекател и дозвуков въздухозаборник) за нещо повече от дозвукова скорост - като на харпунче.
  3. Бъркаш. Не само за второто, за всичко съм прав. Фактите го показват за държавите, които съм споменал. Колкото до Украйна Крим, ДНР, ЛНР са само следствие. Причината е преврат в Украйна с помощта на САЩ, а тъпичките еврочиновници само дадакаха. Накрая им показаха кой е шефът със звучното "Fuck EU". Ако не схващаш ще ти го обясня бавно (толкова бавно колкото бавни са Харпуните, даже по-бавно) - това последното не е на руски, не е превод от руски и не го е казал руснак.
  4. Чети какво са ти написали и по-полека със "срането".

 6. #6
  Ghost_ 25 юни 2019, 02:07
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #4

  Доста притеснително е, че станаха твърде много единиците в Дойче марине, които не могат да открият, локализират и атакуват подводници. А в Балтийско море плуват не само немски "рибки".

  А до пристигането на MKS180 има твърде много време.
  Както и какво ще замени или подсили недоразумението K130 ...

 7. #7
  Ghost_ 25 юни 2019, 02:21
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #5

  По точките:

  1. Естествено, че когато пиша за ПЛО и ПВО, няма да коментирам "Harpoon". Или ти си на друго мнение?
  2. Залитането на една държава по хиперзвуковите "вундервафе"-та не е показател, че това е верния път. Не бързай да отписваш дозвуковите ПКР.
  3. Много руснаци започнаха да се питат, защо във "фашистка" Украйна президентите се сменят с избори, а в "демократична" Русия президент и управляваща партия си остават едни и същи, докато опонентите му случайно умират от 9 милиметрова смърт.
  Това не ти ли напомня Германия от 30-те години на миналия век?

 8. #8
  Перо Деформеро 25 юни 2019, 15:34
   
  1
   
  0

  Ghost_, не си съвсем прав. Фрегатите от клас Бранденбург имат способности за борба срещу подводен противник, а те все още са на активна служба. Освен това германските ВМС разполагат и с подоводници, така че на теория не са "голи и боси". Иначе, относно MKS180 се предполага, че също ще имат такива способности,

 9. #9
  юс юс юс юр брейн 25 юни 2019, 18:47
   
  0
   
  0

  До Ghost:

  1. Коментираш около 2/3 от корабните с-ми, а ударното въоръжение което е калпаво (имам предвид бавно, както писах) не, но това е дребно заяждане.
  2. Колкото повече, толкова повече е казал Мечо Пух и тук това важи с пълна сила. Свръхзвуковите ракети са 2,3,4,5 и т.н. пъти по-бързи от дозвуковите, като за отразяването на атака с такива ракети системите на отбраняващите се трябва да сработват кажи речи 2,3,4,5 пъти по-бързо и могат да бъдат претоварени или ако атаката се прави с дозвукови ракети за да бъде претоварено същото, отбраняващо се ПВО за целта ще трябват 2,3 (зависимостта надали е линейна) пъти повече бройки ракети. В последното има една положителна страна, разбира се ако дозвуковите ПКР-ти са налични, може чисто количествено отбраняващите се да нямат толкова противоракети, но това си важи и за свръхзвуковите.
  Колкото до това, че "една държава залита по хиперзвукови ракети". Първо американците правиха проекти на такива (не ПКР), отказаха се или позамразиха проектите, после руснаците (след като бяха в застой по темата) и китайците дръпнаха в областта и сега американците пак се активизираха за да наваксат.
  3. Ти се питаш, защото така ти се иска, руснаците просто гласуваха на когото вярват. В Украйна след като са толкова демократични и подкрепяни от добрия запад всичко започна да им се срива. Икономиката, популацията, моралните цености. Много напомня на България, само че те успяха да го "постигнат" за няколко години вместо за 30 и тепърва ще плачат (Скорошен пример - грузинската премиерка след бабаитлъшките си приказки почна да дава заден като усети, че "туристическите" санкции хич няма да са блъф). Да разгледаме някой "режими" в Европа. Примерно този на Меркел. Управлява вече 14г от 2005 до сега, вярно в коалиция, но какво от това. У нас ГЕРБ управлява вече 10г. (с леко прекъсване) с заявка за още 4, ако БСП го кара в същия дух или на сцената не се появи нов играч, така че времевият интервал не е показател, а твърдението за убийствата на опозиционери е смешно. Те правят само реклама на властта - събират по няколкохиляди протестиращи в милионни градове. И не ситуацията в Русия никак не напомня Германия през 30те.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker