Във ВМС на САЩ създадоха отчетна бланка за доклади за НЛО

Pan.bg 26 апр 2019 | 13:01 views (347) commentaries(0)
img
pan.bg
Американският флот е разработил специален формуляр за докладване от пилотите, които са наблюдавали неидентифицирани летящи обекти (НЛО) по време на полетите. Според официалната версия това се прави, за да се систематизират събирането и анализа на информация. Преди две години американското Министерство на отбраната официално призна наличието на секретната програма Advanced Aviation Threat Identification Programа, според която военните се занимаваха с изследвания върху НЛО. Програмата за усъвършенствана идентификация на НЛО "глътна" от бюджета 22 милиона долара. В дадените случаи, под НЛО, военните разбираха не само „летящи чинии“, но и всякакви други неизвестни пилотирани и безпилотни летателни апарати. Програмата е започнала още през 2007 г., а е завършила през 2012 г. във връзка с преразпределение на финансирането за по-приоритетни отбранителни проекти. Пентагонът не успя да докаже съществуването на извънземни, но проектът е събрал много и интересни видеозаписи на наблюдение на НЛО, които нарушават всички закони на физиката. Въпреки премахването на финансирането за програмата, някои източници твърдят, че Съединените щати продължават да участват в НЛО-изследвания като част от други секретни проекти. С това може да се обясни повишеният интерес на американския флот към тази тема. Американското Министерство на отбраната наскоро проведе специален брифинг за висши военнослужещи от разузнаването на ВМС и пилоти, за да обясни действията им при наблюдение на НЛО. Твърди се, че новата директива ще позволи систематизирането на процеса на събиране и анализиране на информация за необясними наблюдения. Досега докладите на пилотите за наблюдения на НЛО, меко казано, не бяха окуражавани от ръководството, така че пилотите се опитаха да "пазят тишина" и да оставят такива инциденти в тайна. Бившият офицер от военното разузнаване Луис Елизондо, който ръководи програмата AATIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program) в Пентагона, казва, че никога не е подкрепял такъв подход. „Тези самолети нямат бордови номера или транспондери, така че не могат да бъдат идентифицирани. Ами ако пет години по-късно се окаже, че това е свръхсекретен руски самолет?", възмутен е офицерът в оставка. Затова сега всички пилоти на американския флот ще получават формуляри за доклади, които те ще трябва да попълват, ако видят нещо подозрително по време на полета. Между другото, терминът "необясним феномен във въздуха" (UAP) вместо обичайния "неидентифициран летящ обект" (UFO) се използва за
първи път в тези документи. В тях не се говори за контакти с извънземни, но всяко наблюдение на неизвестен летателен апарат ще бъде задълбочено разследвано с участието на експерти от ВВС на САЩ.
Източник и илюстрация: www.popmech.ru/weapon/news (Вероятно ще познаете актьора Дейвид Духовни от сериала "Досиетата Х")
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker