Naval Group подписа с Австралия договора за проектиране на австралийските подводници тип Attack

Pan.bg 05 мар 2019 | 11:07 views (495) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"%
navalgroup.com
Naval Group постигна още един важен етап в програмата за "Подводници на бъдещето" с подписването на първата фаза на договора за проектиране на подводниците. Договорът бе подписан от Кристофър Пайн, депутат, министър на отбраната и представители на Naval Group за Австралия (CoA) на церемония в столицата Канбера.

Договорът за проектиране на подводници е първият работен договор, който трябва да бъде изпълнен изцяло съгласно Споразумението за стратегическо партньорство между Австралия и Франция. Обхватът на този договор включва непрекъснатото усъвършенстване на дизайна на подводниците тип Attack, и преминаване в следващата фаза на проектиране, известна като "Фаза на дефиниране". Това ще включва избора на доставчици на над 100 критично и основни части от оборудването, което ще допринесе за разработването на иновативни подводни решения. Това ще даде значителна възможност за австралийската индустрия, която заедно с продължаващото развитие на уменията на австралийската работна сила, ще играят важна роля в растежа на суверенните подводни възможности на Австралия.

Договорът за проектиране на подводници включва и текуща подготовка за изграждане на подводниците тип Attack в корабостроителницата Osborne в Южна Австралия, включително текуща подкрепа на Австралийската военноморска инфраструктура (ANI) за проектиране и изграждане на док за строителство на подводници и системи, които ще бъдат използавни в тях.

„Има огромно развитие и напредък в програмата за "Подводници на бъдещето“ заяви Жан-Мишел Билиг, изпълнителен вицепрезидент „Програми за бъдещи подводници“ в Naval Group. „Подписването на договора за проектиране на подводници е още важен етап в развитието на програмата "Подводници на бъдещето“. „Чрез изпълнението на тази програма екипите на Naval Group в Австралия и Франция ще предоставят суверенна, регионално превъзхождаща подводница на Австралия. По този начин ние също ще помогнем за изграждането на силни австралийски индустриални възможности, които ще бъдат подкрепени от квалифицирана и опитна работна сила в Австралия, осигурявайки работни места и други икономически ползи за идните десетилетия” допълни Жан-Мишел Билинг.

Първата фаза на договора за проектиране на подводници е на стойност 605 милиона долара и ще продължи до 2021 г.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Naval Group подписа с Австралия договора за проектиране на австралийските подводници тип Attack

PREVIOUS PHOTO 1/2 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker