Euronaval 2018 - Naval Group представя своите иновации

Pan.bg 22 окт 2018 | 19:57 views (939) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"
от мястото на събитието

За 50-ото издание на изложението Euronaval, което се провежда в изложбеният център Le Bourget от 23 до 26 октомври 2018 г., Naval Group ще представи високотехнологични военноморски решения за справяне с възникващите заплахи. Като водещ доставчик на услуги и системи Naval Group е уникално позициониран на пазара на морската отбрана, позволявайки на клиентите си да получат несравнимо ниво на цялостно представяне на целият им флот по време на целия жизнен цикъл на кораба.

От 23 до 26 октомври 2018 г. Naval Group участва в изложбата Euronaval в le Bourget на щанд N ° G142/I165 в палата 2A. Naval Group ще покаже нововъведения, създадени за модерни ВМС, демонстриращи възможностите си в разрабогването и строителството на надводни кораби и подводници, заедно с високотехнологични решения за системи и компетенции като водещ морски интегратор. Най-новите решения за военноморска защита, предложени на ВМС са:

Цифров боен мостик
Naval Group е новатор в областта на контрола на асиметричните заплахи (Asymmetric Threat Control - LCMA) с ценна оферта за укрепване на тактическия контрол на ситуацията при всякакви метеорологични условия и с 360 ° видимост от мостика. Демонстраторът на щанда ще предложи ясно, интуитивно и ергономично представяне на ситуацията в морето, както и инструменти за предприемане на прости и бързи действия срещу заплахите.

SMX® 31 - концептуална подводница
Naval Group представя подводница-разрушител, за да представи нова визия за подводна борба. Тя нови сензори, ново покритие и позволява използването на дрони. The Electric може да помогне на ВМС да събират и споделят ценна разузнавателна информация, без изобщо да бъдат открити, благодарение на мощните акустични, оптични и електромагнитни сензори. Тя ще е в състояние да действа твърдо, като използва мощни оръжия от ново поколение. Тя притежава различни способности, включително изключителни СТЕЛТ характеристики в подводно положение, засилената неуязвимост от съвременните оръжия, енергийната автономост и издръжливост.

Лаборатория за проектиране на надводни кораби
Интерактивно приложение, предлагащо различни сценарии, съчетаващи капацитета и технологичните възможности чрез десет предварително дефинирани скици, позволяващи на ВМС да скицират кораб, отговарящ на техните специфични нужди.

image
Подводницата Barracuda
Naval Group е проектирала и изгражда новите френски многоцелеви подводни тип Barracuda, специално създадена в отговор на развиващите се заплахи. През 2016 г. Австралия в рамките на програмата Sea Future Program
избра Naval Group чрез споразумение за сътрудничество за изграждането на 12 неатомни подводници тип Barracuda.

image
Подводница Scorpene
Тази подводница е в състояние да изпълнява всички видове мисии, като борба с надводни кораби, борба с подводници, удари на далечни разстояния, специални операции или събиране на разузнавателни данни. Той е изключително бърза и е оборудван с торпедни тръби за изстрелване на различни оръжия (торпеда, ракети, мини). Повече от 14 подводници от тоз итип вече са продадени от Naval Group в света.

image
Тежко торпедо F21
Новото тежко торпедо на френския флот предлага усъвършенстван режим на самоуправление в плитки и ограничени водни пространства. Технологията на алуминиево-сребърения оксид, която позволява на торпедо да се наслаждава на по-голям диапазон и максимална скорост, което го прави много по-смъртоносно оръжие от всички други налични торпеда. F21 предлага максимална безопасност, тъй като е проектиран така, че никога да не се взривява на борда на подводница дори при пожар на борда или случайно изстрелване.

image
Belh@rra
Това е експортният вариант на новата френска фрегата тип FTI. Тя е новият боен кораб за военно превъзходство и управление на кризи, предназначен за ВМС, търсещи компактна фрегата (4000-4500 t), способна да изпълнява широк спектър от мисии самостоятелно или в рамките на оперативна тактическа група или за мисии за продължителни мисии в световния океан, както и за работа в плитки води в претоварена и оспорвана оперативна среда. Като първата цифрова фрегата, Belharra разполага с възможности на високо ниво в областта на ПВО, ПКО, противоподводни операции и борба с асиметрични заплахи, като се вземе предвид оперативния опит на френския флот, придобит в близко до военно положение.

Naval Group стимулира иновациите с представянето на Naval XPlore за 50-то издание на изложението Euronaval. За да отговори на нуждите на клиентите, Naval Group създаде гигантска интерактивна цифрова среда, за да представи своите специфични за всеки клиент оферти за завладяващи решения за ВМС, които посещават Euronaval.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker