САЩ: С НАШИТЕ ПОДВОДНИ ДРОНОВЕ ЩЕ СЕ СПРАВИМ С РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ

Pan.bg 22 окт 2018 | 09:50 views (1593) commentaries(11)
img
США: С помощью наших подводных дронов НАТО справится с субмаринами ВМФ РФ
Сегодня, 07:50
topwar.ru
В американских средствах массовой информации напомнили о том, что во время встречи представителей стран НАТО на недавнем саммите один из затронутых вопросов коснулся противостояния российскому подводному флоту. США предложили союзникам по НАТО объединиться для противодействия российским подводным лодкам, которые представлены как одна из главных угроз безопасности альянса.

В октябрьском релизе говорится о том, что соглашение подписано 13-ю членами НАТО, и предусматривает оно взаимодействие при создании морских беспилотных систем.


США: С помощью наших подводных дронов НАТО справится с субмаринами ВМФ РФ


Из релиза:
При совместной работе с традиционными военно-морскими средствами беспилотные аппараты повысят нашу ситуационную осведомлённость, а также контроль над морями с нашей стороны. Благодаря этой инициативе союзники также смогут использовать экономию за счёт масштаба производства для сокращения издержек, что позволит увеличить бюджет обороны.


По этим заявлениям можно сделать вывод, что программа направлена не столько на реальное противодействие подводной составляющей ВМФ России, сколько на обслуживание пожелания Трампа по увеличению вложений в натовский бюджет со стороны членов альянса. Ранее президент США раскритиковал ряд стран НАТО (в первую очередь Германию) за то, что их отчисления в натовский бюджет составляют менее 2 процентов, требуемых уставом организации. А ещё США получат дополнительную прибыль, так как сегодня именно в США реализуется программа по созданию беспилотников военно-морского класса.

Представители государств, поставившие свои подписи под соглашением: Бельгия, Британия, Греция, Голландия, Дания, Испания, Италия, Норвегия, Польша, Португалия, США, Турция и ФРГ.

Из заявления старшего научного сотрудника Атлантического совета Хорхе Бенитеса:
Члены НАТО обеспокоены растущей угрозой со стороны российских подводных лодок и вкладывают больше ресурсов, чтобы справиться с этим.


Подробности об эскадре подводных беспилотников США - ссылка.

Использованы фотографии:
Boeing


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  NI.KOSTOV 22 окт 2018, 12:42
   
  6
   
  55

  Не ще и съмнение, че САЩ ще се справят с въшливата руска паплач. По всяко време, където и да е, руската пияна орда ще яде бой.

 2. #2
  popa 22 окт 2018, 13:12
   
  27
   
  7

  Костоффф. Да ти го набия в мазния педерастки гъз. Ще се справят на жена ти с вмирисаната слива. Говнарино ! Мислех си , че се занимаваш с почистването на клоаките из страната ? А той видите ли намерил свободно време да бълва щуротии. Яж си лайната и мълчи бе тъпънарино!!!

 3. #3
  илюминат-ренегат 22 окт 2018, 14:25
   
  23
   
  6

  Много съмнително,по-скоро само дронове и дрончета ще стане!

 4. #4
  THUNDER 22 окт 2018, 15:18
   
  12
   
  6

  От това което съм чел последните години, американците много дръпнаха в тази сфера.

  Бюджета им за иновации в автономни апарати и изкуствен интелект е много голям.

  От делно тези разработки са не сам към военните, но и държавата субсидира университети като "Масачузетския технологичен институт"
  въпреки, че е частна структура получава пари от държавата за технологични разработки. А, в тези имат стипендии за даровити студенти от цял свят, така да се каже обира каймака на научният потенциал.

  И до тук без да броим частните инвестиции и разработки в тази област.

  Не убивайте вестоносеца, само изтъквам тривиалните факти , Сащ са много напред в тази област . 5. #5
  и кво? 22 окт 2018, 17:07
   
  3
   
  8

  Отговор на коментар: #4 Тук географското положение е решаващ фактор. Мисля, че Путин джафка като пинчер показвайки някои разработки. Май най-важното се крие.

 6. #6
  Borei 22 окт 2018, 19:30
   
  13
   
  4

  Нека си имат и подводни безпилотници!
  То и Русия не спи!

  Играта става все по-интересна. "Стаус-6" или "Посейдон" е ядреното торпедо, което се движи на 1000 м под водата със скорост над 150 км/час по сложна траектория. Безпилотниците на САЩ може и да го "засекат", но как ще го неутрализират?

  И това торпедо ще "разбере", че го следят, може да му добавят и някакво РЕБ, което да неутрализира безпилотниците?
  Ясно е, че те ще имат и електроника, с която ще наблюдават и предават данните в реално време на други военни системи. Колко му е да добавят в "Посейдон" и един куфар с РЕБ, който да "удуши" всякаква електроника на 50 км около него :)?

  Иска се цял комплекс от нови оръжия, които САЩ трябва да разработят съгласувано, за да им е гарантирана защитата от руските подводници и торпеда.
  А все още нямат и нищо такова разработено.... Да не им се повтрои историята с Ф-35 :)?
  1 трилион долара похарчили за някакъв си обикновен самолет, който струва обаче "солено" :)?
  И не е "страшилище" за врага!

 7. #7
  Иван Бориславов-2 22 окт 2018, 21:10
   
  10
   
  3

  Много съм щастлив, че темата за договора за ракетите със среден радиус разбуди съществото KOSTOV (чудно що не е KOSTOFF, по му подхожда!). Вече бях се притеснил, че от русофобска злост му се е спукала жлъчката. Крайно време е да подаде документи за щатско гражданство. Сигурен съм, че ще го получи без проблеми. И кучката Клинтъница ще го вземе в екипа си.
  По времето на гнидите Горбачов и Елцин, през 1997 г. бях в музея на US AIR FORCE в Дейтън, Охайо. В преддверието на първата зала (днес всичко е променено) стърчаха една ракета "Пършинг-2" и една съветска СС-20. Домакинът ми, голям авиационен специалист, съвсем откровено ми призна колко са щастливи, че СССР наряза "тези чудовища"! Сигурно ще има нови "чудовища", които се надявам Путин да не нареже за метални отпадъци. Според мен балистичните ракети с мощни заряди, висока скорост и неуязвими бойни глави са по-подходящи за близките европейски цели. За Щатите сигурно ще се намери нещо по-така...

 8. #8
  доплер 22 окт 2018, 21:57
   
  8
   
  3

  Отговор на коментар: #5
  Като пинчери джафкат само неадекватните, както винаги соросоидни папагали...

 9. #9
  подп.Путко Минджев Путков 23 окт 2018, 09:48
   
  1
   
  11

  До рора.Да ти го набия в мазния педерастки гъз.Не ще и съмнение, че САЩ ще се справят с въшливата руска паплач. По всяко време, където и да е, руската пияна орда ще яде бой. Ще се справят на жена ти с вмирисаната слива. Говнарино ! Мислех си , че се занимаваш с почистването на клоаките из страната ? А той видите ли намерил свободно време да бълва щуротии. Яж си лайната и мълчи бе тъпънарино!!!

 10. #10
  сержантът 23 окт 2018, 11:42
   
  3
   
  1

  THUNDER, наистина много големи бюджети и много развой, но като спомена MIT се сетих за дефиницията за добър американски университет - място в което руски евреи преподават математика на китайци и индийци ...

 11. #11
  volxov5 23 окт 2018, 20:01
   
  5
   
  2

  ``Последното революционно руско оръжие, част от стратегическите ядрени сили, са постъпващите на въоръжение безпилотни ядрени подводници. Новите подводни апарати се движат със скорост, превишаваща в пъти скоростта на обичайните подводници, на най-съвременните торпеда и дори на най-бързите кораби. „Това е просто фантастика“, похвали се Владимир Путин. „Те са безшумни, разполагат с висока маневреност и са практически неуязвими. В днешния ден в света просто не съществуват средства, с които може да им се противодейства“, обяви той като допълни, че апаратите могат да използват както ядрени, така и конвенционални оръжия. „През декември 2017 г. е напълно завършен дългогодишният цикъл на изпитания на иновационния ядрен реактор, който захранва този безпилотен апарат.“

  p.s
  В САЩ има много ефективен частен бизнес и просто потресаващо чудовищно корумпиран държавен апарат.

  И така, чисто за сравнение. Мостът от Сан Франциско до Окланд, който е с дължина 3,5 километра, се строи 11 години. Стойността на строежа ( както обикновено) се увеличава в двадесет и пет пъти от първоначалната база и съставя над $ 6,5 милиарда.

  А сега да погледнем Керченския мост. Дължината е 19 километра. Строителството на моста започна в началото на май 2015 година, а пътната част ще приключи вече през 2018 година.

  Прогнозираната стойност на Керченския мост съставя от $1,5 млрд. до $3 млрд. И това при положение, че не само е пет пъти по-голям[, но и доста по-сложен по условията за изпълнение и въвеждане в експлоатация.

  p.s.1

  Да, можем да вземем предвид, че в руската военна промишленост за един долар се правят в 6 пъти повече изделия, отколкото за долар в САЩ,

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker