В "Малкото море" при фара на нос Шабла: Фестивал на хвъчилата-2018!

Pan.bg 22 сеп 2018 | 11:54 views (257) commentaries(0)
img Текст Община Шабла, снимка Pan.bg

www.shabla.bg

Фестивалът на хвърчилата е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване той бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство.

Традиционно фестивалът ще предложи следните атракции:

– Демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила;

– Арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.

– Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).

– Пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово;

– Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват; Програмата на тазгодишното издание на фестивала продължава да се обогатява от участници, които ще бъдат наши гидове отвъд границите на обичайното и очакваното.

Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има… 23 септември идва! Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!

Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала, и така да стане дарител за организирането му през 2018 година.

ПРОГРАМА:

– 22 септември (петък), 18 ч., Зелен образователен център-откриване с изложба „Ние и Земята сме едно“ на Стамен Касабов

– 23 септември (събота), 10 ч., местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker