Австралийският ПВО разрушител Hobart с първо дозареждане на море

Pan.bg 21 фев 2018 | 11:58 views (627) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Първият от новите 7000 тонни разрушители за ПВО (AWD) HMAS Hobart на Кралският австралийски военноморски флот (RAN) е извършил първото си попълване със запаси на море (RAS). В изявление от 18 февруари 2018 г. RAN заяви, че HMAS Hobart е извършил дозареждането с 3800 тонната фрегата HMAS Anzac край източното крайбрежие на Австралия. Корабите са отплавали от източнат авоенноморска база (Fleet Base East), за да извършат процедурата по наблюденитео на офицера-наблюдател.

На снимката: Корабите на RAN HMAS Hobart и HMAS Anzac извършват попълване на запасите на море край източното крайбрежие на Австралия. (снимка RAN)
image

"Освен успешното свързване на линиите между двата кораба, HMAS Hobart също прехвърли тестови товар, за да се увери, че може да прехвърля товари и с други кораби в бъдеще" заяви RAN. Маневрата бе проведена, докато HMAS Hobart провежда няколко първи изпитания, включително пускането на тестови торпеда, ПВО стрелба с оръдията и стрелба със системата за близка ПВО. Очаква се HMAS Hobart да бъде готов з амисии след завършване на последната серия от изпитания в САЩ по-късно през 2018 г. Втория ПВО разрушител на Австралия от този клас, HMAS Brisbane, е подложен на морски опити с доставка на RAN, насрочена за септември 2018 г. Третият кораб, HMAS Sydney, се очаква да бъде предаден през декември 2019 г.

Капитан Джон Ставридис, командващ офицер на HMAS Hobart , заяви, че корабния екипаж е трябвало да се съсредоточи върху сложна поредица от маневри, водещи към дозареждане на море. "Искахме да осъществим първото ни дозареждане направо и да определим стандарта за това, което очаквам да бъдат стотици подобни успешни попълване със запаси в бъдещето на борда на HMAS Hobart" сподели той.
adnow
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker