ВМС търсят над 50 матроси във Варна

Pan.bg 21 фев 2018 | 10:04 views (977) commentaries(2)
img Конкурс за матроски (войнишки) длъжности във военните формирования във Варна и Бургас обявиха от Военноморските сили. На военна служба се приемат лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина, гласи обявление на сайта на ВМС. Над 70 са свободните места за матроси като само във военните формирования във Варна длъжностите са 51. Срокът за подаване на заявления от кандидатите изтича на 30 март. Желаещите да започнат военна служба трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 и ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
11 от свободнитe места са за военното формирование на "Галата", което изпълнява функцията на център за командване и управление на кораби на НАТО. За там се търсят радиотелеграфисти, оператор в център "BRASS", радиомайстор, мерач на лека картечница и други. В другите формирования се търсят още палубни моряци, шофьори, охранители, машинисти, артилеристи, електротехници и дори работници в кухня.
Конкурсите за свободните места ще се проведат по график между 23 април и 4 май във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и Информационния център на Военноморските сили. Те ще включват изпит за определяне на физическата годност, тест за проверка на общата култура и събеседване с кандидатите. Изпитът за определяне на физическата годност включва бягане „Совалка” 10х10 метра, крос 1000 метра, коремни преси и лицеви опори за 1 минута.
Тестът за обща култура, обхваща 80 въпроса от 4 научно-приложни области – български език и литература, математика и логика, история и информатика. Класирането на кандидатите се извършва по низходящ ред на състезателния бал за всички длъжности. Състезателният бал се формира като сума от получения брой точки от:
- изпит по физическа подготовка;
- тест за проверка на общата култура;
- оценка от диплома за образование;
- притежавано образование;
- изпълнявана военна служба;
- притежавана военно-отчетна специалност (ВОС);
- ниво на владеене на английски език..............Прочети още
Повече информация можете да получите от следните документи:

ОБЯВА

за провеждане на конкурс за матроски (войнишки) длъжности във военни формирования от състава на Военноморските сили за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина
Образец на заявление за кандидатстване за приемане на военна служба във Военноморските сили
Нормативи за физическа годност
КРИТЕРИИ И РЕД
за формиране на състезателния бал на кандидатите, допуснати до участие в конкурс за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина

Източник:"Svodka.start.bg''
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  България 21 фев 2018, 12:37
   
  0
   
  0

  На какво ще служат тия матроси като нямаме кораби, на сушата ли ще ги учети как се водят морски битки.

 2. #2
  шуменския павиан Шмоко 22 фев 2018, 09:32
   
  0
   
  0

  И как ще изпитват радиотелеграфистите,като радиоклубове отдавна няма,няма и обучаващи по тоя вид дейност? "само във военните формирования във Варна длъжностите са 51." А за Бургас колко са свободните длъжности? Пак сте си писали с......да не посочвам.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker