Фрегатата „Верни”: Две години под български военноморски флаг

Pan.bg 17 фев 2011 | 17:34 views (2038) commentaries(0)
img www.bgarmy.eu/

С тържествено вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на във Военноморска база Бургас бе отбелязана втората годишнина от зачисляването на фрегатата „Верни” в състава на ВМС на България. По този повод командирът на базата комодор Георги Мотев поздрави екипажа на кораба и неговия командир капитан ІІ ранг Галин Манев.
За тези две години екипажът на „Верни” доказа своя висок професионализъм и мотивираност. Още стотици проплавани морски мили останаха зад кърмата. Корабът участва успешно в наши и международни учения и плавания. На международното военноморско учение „Breeze/Certex 2010” корабът покри изискванията и бе сертифициран на първо ниво (Self/NATO Evaluation Level 1).
През април 2010 г. корабът участва в първата за годината активация на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOUR. През тази година на „Верни” предстои отново такава проява, както и участие в командно-щабно учение с реално обозначаване на силите на Военноморска база Бургас „Атия-2011“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker