"Пристанищна инфраструктура" е конкретен бенефициент на Оперативна програма "Транспорт"

Pan.bg 09 фев 2011 | 12:37 views (2083) commentaries(0)
img http://www.bgports.bg/

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) е един от конкретните бенефициенти на Оперативна програма "Транспорт" 2007–2013 г. Сред основните приоритети на ръководството на ДППИ e оптимизиране на процесите за подготовка и реализиране на проектите, насочени към развитие на пристанищната система на Република България.
Предприятието е в процес на изпълнение на Договор ДОПТ-1/04.01.2010 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос "Техническа помощ" по Оперативна програма транспорт за проект „Повишаване на административния капацитет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Размерът на финансовата помощ от Европейския фонд за регионално развитие е 385 750 , а обща стойност на проекта – 455 000 лв.
Целите на планираните дейности са ориентирани към повишаване на ефективността в дейността на ДППИ, като конкретен бенефициент по ОП „Транспорт”, чрез усъвършенстване на организационната структура, работните процеси и кадровото обезпечаване.
В резултат от изпълнение на проектните дейности ще бъде постигнато повишаване на квалификацията и уменията на служителите на ДП „Пристанищна инфраструктура” за подготовка, изпълнение, мониторинг и контрол по изпълнението на проекти по ОПТ.
Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” е разработило мащабна инвестиционна програма в съответствие с приоритетите на ОП „Транспорт” 2007–2013 г. и предложенията за разширяване проектното портфолио на ДППИ са докладвани пред Комитета за наблюдение на ОПТ през юни и декември 2010 г. Сред приоритетните проекти е и „Супер Бургас – зона за обществен достъп – Фаза Първа”, чиято подготовка е в напреднал стадий.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker