Проект за изграждане на порт и обслужващи сгради – рибна борса към рибарски пристан в Поморие

Pan.bg 08 фев 2011 | 15:26 views (9965) commentaries(0)
img Проектите за изграждане на обслужващи сгради – рибна борса към рибарски пристан – гр. Поморие са направени по инициатива на кмета на община Поморие инж. Петър Златанов.
Прединвестиционното проучване за изграждане на яхтено-пасажерско пристанище е изготвено от архитектурно студио „Ай Ес Пи дигитален дизайн“ и „ПП Ирис – 2001?, арх. Петко Петков. Проектът предвижда обособяването на цял комплекс, който ще се оформи около бъдещото пристанище с марина. Прилежащата към новото съоръжение пешеходна алея ще бъде озеленена със средиземноморски видове. По протежение са предвидени търговски обекти, рибна борса, както и рекреативно-развлекателна зона.
image
На новото яхтено пристанище ще могат да акостират над 600 плавателни съда. Предвидени са три кея за яхти, един от които – за малки пасажерски кораби. Рибното пристанище се запазва, като се предвижда модернизация и изграждане на нови съоръжения. Рибна борса и рибен ресторант са сред предвидените нови атракции. Ще бъде изградена нова прилежаща инфраструктура, нови подходи към пристанището. Ще се създаде и трикилометрова изкуствена плажна ивица. Тя ще е уникална по рода си за страната с изкуствени подводни рифове.

image

Още от проекта тук:
http://pomorie.org/web/?p=305
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker