ВМС на САЩ са получили десет модернизирани патрулни самолета Orion

Pan.bg 17 яну 2011 | 13:17 views (1887) commentaries(0)
img lenta.ru
В началото на 2011 г. ВМС на САЩ са получили десет модернизирани патрулни самолета P-3C Orion, съобщава Aviation Week. Самолетите са усъвършенствани по програмата ARTR, по която са инсталирани нови системи, които увеличават десет пъти възможностите на за прием и обработка на информацията от хидроакустичните буйове. Сред новите системи на модернизирания вариант са C4 (Command, Control, Communications, Computers) – ще позволи обмен на информация с новите самолети P-8A Poseidon и системата за обмен на данни Link 16 (позволява на самолетите Orion обмен на информация с корабите и наземните служби на ВМС и другите видове ВС, както и със средства на НАТО). Програмата предвижда до 2012 да бъдат модернизирани 72 самолета Orion.
През ноември 2010 командването на ВМС на САЩ взема решение за удължаване срока на служба на P-3C до 2019 г., като са предприети мерки да продължи производството на резервни части за този тип самолет. Допълнително са започнати изпитания с няколко самолета Orion с цел да се определи с колко може да се увеличи ресурса им.
Първоначално ВМС на САЩ планираха да извадят от експлоатация Orion още през 1990 г. и да ги заменят с новите Lockheed Martin P-7, но впоследствие плановете са променени. Към момента средният нальот на P-3C от американските ВМС е около 16 000 часа, при определен проектен ресурс от 7500 часа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker