СТРАШНО Е: Правителството се готви за ВОЙНА!!!

Pan.bg 24 авг 2016 | 15:43 views (8971) commentaries(8)
img
Документът е секретен и е приет на закрито заседание.

В средата на юли българското правителство актуализира директивите за работа във военно време. Този документ е технически и предвижда задълженията на институциите и фирмите при осигуряване на националната сигурност при водене на война, осигуряването на материална помощ от бизнеса и пр. Директивата се актуализира на всеки 6-7 години. Документът е секретен и е приет на закрито заседание, пояснява "24 часа".

В точка 2 от решението на Министерски съвет пише, че министърът на отбраната трябва да разработи планове за привеждане в готовност за военно време в срок от 3 месеца. Държавните институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи имат срок от 1 г., за да разработят своите планове. Германското правителство приема днес обновена концепция за гражданска защита в случай на атака. България също ударно осъвременява нормативната уредба, свързана със защитата на населението и националната сигурност, показа проверка на “24 часа”.

Освен решението на МС от 14 юли всяка година се актуализира националният план за защита при бедствия и аварии, както и програма за това до 2018 г. В него са заложени и новите методически материали за системата на образованието, които предвиждат интерактивно обучение за поведение при терористичен акт. През юни беше допълнен и законът за бедствията и авариите, който урежда действието на системата за ранно предупреждение при опасности и реакцията на институциите.

През септември се очаква да бъде приет окончателно Законът за противодействие на тероризма, внесен от Министерския съвет и изготвен от експерти от различни ведомства. Отделно от това има и Национален план за противодействие на тероризма, който урежда правомощията на всички институции при заплаха и насилствен акт. България има приети в края на миналата и началото на тази година и стратегия за киберсигурност и планове за развитие на въоръжените сили и национална отбранителна стратегия.

bnews.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Авиоинженер 24 авг 2016, 16:31
   
  31
   
  0

  Въпросът е: Кой плаща на "24 часа" да тръбят от известно време насам, че света се готви за война и от какво по-голямо аки се опитват да отвлекат вниманието на хората?

 2. #2
  Наблюдател 25 авг 2016, 13:23
   
  16
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  А кой плаща на ПАН да публикуват за втори път тази простотия след като през месец юли я бяха пуснали и им беше обяснено от колеги във форума, че това са рутинни решения и периодично документите се осъвременяват и няма никаква драма в тази новина.

 3. #3
  Мунчо 25 авг 2016, 15:25
   
  8
   
  0

  Всъщност щеше да бъде страшно, ако правителството не се готви за война.

 4. #4
  порция "пушечно месо" 25 авг 2016, 16:34
   
  7
   
  4

  ЗАглавието не е точно - туземната колониална администрация на подмандатната територия има заповед от портиерът на посолството на ФАЩ да подготви порция "пушечно месо"...

 5. #5
  Teraflop 25 авг 2016, 16:48
   
  1
   
  2

  "В точка 2 от решението на Министерски съвет пише, че министърът на отбраната трябва да разработи планове за привеждане в готовност за военно време в срок от 3 месеца." Оххххххххххххххх,мале-лелееееееееийййй!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. #6
  миньорче 25 авг 2016, 20:14
   
  9
   
  4

  Ох...само да ме мобилизират и да има бойни патрони........ всички гербери ще са мъртви .. .или тези които ми се мернат пред очите

 7. #7
  Плевнелиев 25 авг 2016, 21:46
   
  4
   
  1

  Не е страшно, смешно е.

 8. #8
  Big Meech 26 авг 2016, 10:37
   
  0
   
  1

  няма ли кой да закрие този руски сайт

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker