От механик на старта до пилот на F-35

Pan.bg 16 юли 2019 | 18:10 views (1513) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Във военновъздушната база Шпангдалем временно са дислоцирани няколко „стелт“ изтребителя F-35A. Един от пилотите много добре е запознат със старта на авиобазата .

Това е майор Майкъл Слотен от 421-ва иае, който през 2004 г. е бил механик на техническата стоянка и неговата основна задача е била зареждане на самолетите с гориво.

15 години по-късно Майкъл посещава своята стара ескадрила и след минаване на кратко обучение и изпит е допуснат отново до зареждане с гориво. Това и той прави, зареждайки един от намиращите се на старта F-35A.

„Аз много добре си спомням мириса на керосина, маслата и смазочните материали и винаги в мен, в сърцето и в мислите ми е мястото, от където започнах своята служба“, споделя майор Майкъл Слотен.

На старта майор Столън отново се среща със сержант Чарлс Моор (52-ра логистична ескадрила), който първи го обучава и въвежда в службата. Заедно те отиват до сградата на 52-ра ескадрила, където Майкъл е работил, както и старта, където има възможност да зареди F-35.

Майкъл споделя също, че благодарение на своите преки началници, както например сержант Моор, които го насърчават да продължи с образованието си и да напредне в кариерата си, постигайки и своята мечта да стане военен пилот.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker