Каракачанов подписа договорите за F-16

Pan.bg 11 юли 2019 | 20:15 views (518) commentaries(2)
img
standartnews.com


На основание Решение на Министерския съвет № 398/10. 07. 2019 г. министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа международни договори (LOAs) BU-D-SAB, „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support), международен договор (LOA) BU-D-AAA, „Боеприпаси в подкрепа на F-16“ (Мunitions in support of the F-16), международен договор (LOA) BU-P-AAD, „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги” (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR, „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment) на обща стойност 1,256,153,980 долара. С тях се договаря доставката от Правителството на САЩ за българските въоръжени сили на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното оборудване и въоръжение. Съгласно Конституцията на България и редът на Закона за международните договори, за да влязат в сила тези договори, следва да бъдат ратифицирани от Народното събрание, съобщават от военното ведомство.

Отчитайки финансовите ограничения на България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия за намаляване на общата цена с до 60 млн. щатски долара чрез искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, което да бъде използвано в интерес на нашата страна. Предстои искането на Държавния департамент да бъде разгледано от Конгреса.
Копирано от standartnews.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  сержантът 11 юли 2019, 20:25
   
  4
   
  1

  Жопата си върза гащите с МС и ще остане в историята. След месец ще почне да реве за цигани, турци, помаци и лошите македонци. Ама ако имаше лоши македонци вече да е дал фира.

 2. #2
  вУенна "ДЕЗинформация" 13 юли 2019, 07:50
   
  2
   
  0

  ЩЕ ПОДПИШЕ ШКЕМБЕТО-"войвода",
  КАК НЯМА ДА ПОДПИШЕ,
  НАЛИ ТАЗИ ВИЛА ВЪВ ТРЕВНЕНСКИТ БАЛКАН
  С ПАРИ $€ $ТРОИ,А НЕ САМО С МЕРАК.....!

  ВМРО и ДП$ ,КАТО НАЙ- "РОДОЛЮБИВИ" ПАРТИИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ Г€РБ ЗА "сделката" с
  ЗЛАТНИЯТ КенеF-16!

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ "българите"!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker