Работна група подготвя стартирането на Висшето военновъздушно училище

Pan.bg 06 юли 2019 | 16:30 views (2654) commentaries(5)
img otbrana.com, Спирдон Спирдонов

В ход е подготовка на предложение за назначаване на началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Ще бъде открит и Професионален сержантски колеж в Долна Митрополия.В началото на юни министърът на отбраната Красимир Каракачанов е утвърдил план за дейността на работна група за изпълнение на дейностите за стартиране функционирането на ВВВУ „Георги Бенковски“. Това става ясно от негов писмен отговор на въпрос на народния представител Николай Цонков. Както е известно Народното събрание прие решение за откриване на училището от 1 януари 2020 г.

В отговора се посочват по-важните дейности по организацията и изпълнението на решението. В ход е подготовка на проект на правителствено постановение за промяна на Плана за развитие на Въоръжените сили до 2020 г, за включване на училището. Другият важен момент е изборът на потенциални кандидати за началник на училището. Работната група трябва да подготви предложението. Разработват се още проект на длъжностно разписание, проект на Правилник за устройството и дейността на училището, документите от вътрешната система за оценяване и поддържане на качеството на обучение и на академичния състав, заповед на министъра на образованието и науката (по предложение на министъра на отбраната) за създаване на Професионален сержантски колеж.

Работната група подготвя още разчети за предоставяне на училището на имоти и движими вещи в управление на НВУ; имоти и движими вещи в управление на ВВС (военно формирование 52090 – Долна Митрополия); имоти и движими вещи в управление на МО или на други ведоства и общини.

В заповедта на министъра са посочени задачи и дейности на новото ръководство, свързани с откриването на училището, както и след неговото откриване.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  БРАВО 06 юли 2019, 21:57
   
  16
   
  3

  Преди повече от 100 години, България, по-малка и по-бедна от сегашната, можеше да е сред първите авиационни сили в света и да поставя рекорд след рекорд, благодарение главно на висок дух и патриотизъм! Военно-въздушното училище е символ на българския дух и трябва да се възроди и укрепва!

 2. #2
  Дедо 08 юли 2019, 23:11
   
  4
   
  1

  Гринго и Васко кашика ще бъдат ли ротни(ако са живи)

 3. #3
  Граф 08 юли 2019, 23:16
   
  1
   
  0

  Дедо,дъгееца и Петко забрави, Яцека тоже

 4. #4
  ВВСар 10 юли 2019, 12:57
   
  8
   
  6

  каква авиация имаме и колко самолета, че да правят това училище? В същото време се закриват болници, поради липсва на средства! Но важното е за такива тъпани, като Ив. Ангелов да има местенце и да продължи да си лентяйства.

 5. #5
  А БЕ ВВС-АР 10 юли 2019, 21:56
   
  11
   
  4

  ДА НЕ БИ АКО НЕ СЕ ОТКРИЕ АВИОУЧИЛИЩЕТО ДА СПРЕ ЗАКРИВАНЕТО НА БОЛНИЦИТЕ, БЕ?! ПАРИТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ ИЗХАРЧЕНИ, НО ЗА ГЛУПОСТИ И ГЕЙ ПАРАДИ, БЕ! УЧИЛИЩЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО КАТО СИМВОЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, НЕЩО КОЕТО НЯМАШ И НЕ РАЗБИРАШ!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker