Нов немски самолет за“Открито небе“

Pan.bg 24 юни 2019 | 16:21 views (709) commentaries(0)
img Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

На 21 юни 2019 г. в предприятието Lufthansa Technik AG в Хамбург се е състояла церемония по предаването на Бунесвера на самолет Airbus A319CJ, който е преоборудван в самолет за въздушно наблюдение за изпълнение на задачите в съответствие с договора „Открито небе“. На събитието е присъствал министърът на отбраната на ФРГ Урсула фон дер Лайен.

Самолетът Airbus A319-133CJ ("бизнес"-модификация на пътническия самолет А319) е бил преоборудван в течение на 26 месеца в Lufthansa Technik AG. Авиолайнерът е снабден с две цифрови оптически камери (за снимки от 1500 и 3000 м), цифрова електронно-оптическа система и инфрачервена и оптическа камери за снимки от височина 6000 м. В бившия пасажерски салон са монтирани четири работни станции, има и места за 16 наблюдатели.

Цялото оборудване е със снемаеми панели с цел ефективен контрол, както е заложено в договора.

Запазени са и 25 пътнически седалки, като освен основната задача, самолетът може да се използва от ВВС на ФРГ и за медицинска евакуация или транспорт.

Преоборудваният самолет Airbus A319-133CJ със с.н. 1212 (новият р.н. на ВВС на ФРГ е 15+03) е произведен през 2000 г. и под р.н. VP-CVX се е експлоатирал от подразделението Volkswagen AirService GmbH на германския концерн Volkswagen. От 2016 г. е на съхранение на летище Хамбург, след което е закупен от правителството на ФРГ за преоборудването му в самолет за наблюдение по договора „Открито небе“. Първоначално е имал немска регистрация D-AISY и борден номер ВВС ФРГ 98+11.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов немски самолет за“Открито небе“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker