MBDA Deutschland и Lockheed Martin подадоха оферта за ПВО/ПРО TLVS за Германия

Pan.bg 24 юни 2019 | 14:57 views (611) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
mbda.com

На 24 юни 2019 г. консорциумът TLVS, съвместно предприятие на MBDA Deutschland и Lockheed Martin, представи предложението си към Федералната служба за оборудване на Bundeswehr-а, информационните технологии и поддръжката (BAAINBw), за разработване, тестване и доставка на TLVS, бъдещата система за интегрирана противовъздушна и противоракетна отбрана на Германия (IAMD).

В офертата се предлага ефективен четиристепенен подход, който включва разработване, интегриране, тестване и доставка на многофункционална система. Новата система ще достави нови способности и значителни подобрения на производителността далеч отвъд програмата MEADS и всички известни системи.

"Краткият поглед на заглавията показва значителен напредък във въздушните заплахи само за последните 5 години и днес ние работим в среда, в която тези заплахи вероятно ще продължат да се разпространяват" заяви Дитмар Телен, управляващ директор на съвместното предприятие TLVS и продължи "Германия се нуждае от решение, което да е устойчиво в бъдещето и което да расте с нарастващите заплахи".

Проектирано да замени старите, секторни ПВО системи Patriot на Германия, проектирани в края на 60-те години, предложението за TLVS от 2019 г. осигурява защита от по-широк спектър от заплахи с две специфични за мисията ефектори, значително подобрени радарни способности на далечно разстояние и нова комуникационна система за поддръжка на подобрена оперативна съвместимост, синтез на данни и кибер-устойчивост. TLVS ще бъде първата по рода си интегрирана система за противовъздушна и противоракетна отбрана, която може едновременно да открива, проследява и пресича множество заплахи, включително на средни и къси разстояния с пълно покритие от 360 градуса.

„Изцяло преосмислихме TLVS въз основа на изискванията на клиента. Нашият подход намалява риска, поддържа по-ниски разходи за жизнения цикъл и дава възможност за по-ефективни коалиционни операции” сподели Грегъри Кий, управляващ директор на съвместното предприятие TLVS и продължи: "TLVS ще позволи на Германия да осигури регионална защита като рамкова нация за противовъздушна и противоракетна отбрана в НАТО, с висока степен на суверенитет на системата".

Предложението за TLVS представлява началото на нова глава в дългогодишното партньорство между MBDA Deutschland и Lockheed Martin.

Със своя интегриран plug and fight интерфейс, TLVS е най-напредналата, мрежова 360 ° ПВО/ПРО система в света. Това е единствената система, способна да се адаптира към развиващите се заплахи, като използва възможности, които са специално пригодени за мисията. TLVS ще трансформира отбранителните способности на Германия
и ще постави важен прецедент в това как съседните нации се справят с постоянните глобални заплахи за години напред.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker